R. Milevičius, žinomas kaip 2014-ų metų geriausias Lietuvos buriuotojas. Jis – pirmas lietuvis, dalyvavęs prestižinėse „Volvo Open Race“ varžybose 2015-ais su olandų vadovaujama „Brunel“ komanda.

Šįmet R. Milevičius grįš į Olandiją, teisėjaus „Benelux“ regatai ir pasidalins savo buriavimo patirtimi. Sportininkas kalbės apie savo dalyvavimą varžybose, dalinsis patarimais ir sėkmės receptais.

Be regatos dalyviai taip pat turės galimybę dalyvauti orientacinėse varžybose. Vaikams bus organizuojama speciali estafečių programa, kuria pasirūpins sekmadieninės mokyklos „Malūnėlis“ organizatoriai.

Olandija kaip valstybė gali didžiuotis ilga ir garbinga laivybos tradicija, tad kur geriau organizuoti „Benelux“ žaidynių regatą, nei čia, – sako Olandijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Lina Mengotienė. – Tikiuosi, kad ši žaidynių dalis taps tradicija ir paskatins Beneliukso šalių lietuvius ne tik susiburti bendrai šventei, bet ir atrasti buriavimo džiaugsmą.“

2016-ų „Benelux“ regata – monotipinė. Bus lenktyniaujama „Belz 620“ bermudų šliupo tipo kylinėmis jachtomis. Distancija – apie pusę jūrmylės. Po kelių plaukimų laimėtojai ir užimtos vietos bus nustatomi pagal surinktų balų skaičių. Regata vyks pietvakarinėje Olandijos dalyje – prie Arnemuideno miesto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją