Trečiadienį apie sutartį su su 30-mečiu latviu paskelbė Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) komanda Chabarovsko „Amur“.

Sportininkas jau pozavo kameroms su naujojo klubo apranga, o „Amur“ interneto tinklalapyje J. Kalninio pilietybė nurodyta klaidingai – jis pristatytas rusu.

Toks naujos karjeros stotelės pasirinkimas užvers J. Kalniniui Latvijos nacionalinės komandos duris. Reaguojant į Rusijos karą Ukrainoje, Latvijos įstatymai draudžia šalies piliečiams dalyvauti sporto varžybose Rusijoje ir Baltarusijoje.

Pasak pranešimų žiniasklaidoje, latvio atlyginimas Chabarovske sieks apie 700 tūkst. eurų per sezoną.

Praėjusį sezoną J. Kalninis pradėjo Švedijoje, o baigė Suomijoje, kur buvo antrasis šalies čempionės „Tappara“ vartininkas. Atletas turi daug patirties KHL pirmenybėse: anksčiau jis atstovavo Rygos „Dinamo“ ir Helsinkio „Jokerit“.

J. Kalninis su Latvijos rinktine yra žaidęs dvejuose pasaulio čempionatuose, o šiemet su nacionaline komanda jis dalyvavo ir Pekino olimpinėse žaidynėse.

Praėjusią savaitę kitas KHL klubas – Maskvos „Spartak“ – pranešė, kad pasirašė su Latvijos rinktinės puolėju Miku Indrašiu. Po šešių dienų tylos sportininkas pareiškė, kad sutarties su komanda jis neturi, o pranešimas apie ją buvo maskviečių kerštas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)