Čempionato rengėjai IIHF buvo pateikę ženklą su žodžiu „Lietuva“ ir emblemoje, ir užraše apačioje, motyvuodami tuo, kad lietuviai savo šalį pasaulyje nori vadinti „Lietuva“, o ne „Lithuania“.

IIHF atmetė tokį NLRL prašymą ir apatinėje logotipo dalyje liepė užrašyti anglišką čempionato vietos pavadinimą. Tačiau sutiko su prašymu žodį „Lietuva“ naudoti emblemoje. Tad oficialiame logotipe bus du šalies pavadinimai – „Lithuania“ ir „Lietuva“.

NLRL, pateikdama prašymą patvirtinti tokį logotipą, tikino, kad didelė dalis lietuvių nori, jog pasaulyje Lietuva ir būtų vadinama „Lietuva“. Tai ir bus atspindima čempionato ženkle.

Beje, apie „Lithuania“ vardo anglišką keitimą į lengvesnį ir suprantamesnį „Lituania“ visai neseniai pasisakė ir žymus ekonomistas Žygimantas Mauricas.

„Čempionate tikimės gerų rezultatų. Jei visi rinktinės žaidėjai galės atvykti ir bus sveiki, tikimės įdomių kovų ir pilnų tribūnų. Jaunimo ledo ritulys pasižymi bekompromisine kova ir kartais net įdomesnis nei vyrų, tad laukia įspūdingas reginys. Juolab, kad jaunimo čempionatas Lietuvoje vyko senokai ir tai bus puiki proga susipažinti su jaunimo Lietuvos ledo ritulio padėtimi ir situacija“, – sakė čempionatą organizuojančios NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

IIHF jau patvirtino ir varžybų tvarkaraštį. Lietuvos U-20 rinktinė kovą dėl teisės žaisti I divizione pradės su Estijos rinktine gruodžio 13 dieną, sekmadienį.

Po dienos laukia dvikova su Korėjos rinktine. Gruodžio 16 dieną laukia Kroatija, 18 dieną – Olandija. Čempionatą Lietuva baigs gruodžio 19 dieną dvikova su Vengrijos rinktine, kuri į grupę atkeliavo iš pirmo diviziono. Visos Lietuvos U-20 rinktinės kovos prasidės 20.00 val.

Į aukštesnį divizioną pakils grupės nugalėtoja, paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į II-o diviziono B grupę.

Jau netrukus prasidės prekyba bilietais į Elektrėnuose vyksiantį čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)