Panašiai tiek gyventojų kiek ir Marijampolės miestas turintis San Marinas į žaidynes delegavo vos 5 sportininkus, tačiau jau džiaugiasi pirmuoju istorijoje savo olimpiniu medaliu.

Moterų tranšėjinio šaudymo į skrendančius taikinius varžybose bronzą iškovojo 33-ejų metų A. Perilli.

Lygiai toje pačioje rungtyje 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse auksą iškovojo dabartinė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tokijuje auksas atiteko Slovakijos sportininkei Zuzanai Rehak-Stefačkovai, sidabras – amerikietei Kayle Browning.

Pažymėtina, kad greta olimpinio medalio A. Perilli buvo ir 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse, tačiau tuomet, po papildomo šaudymo etapo, surengto tarp trijų į 2 vietą pretendavusių šaulių, San Marino sportininkė liko ketvirta.

2016-aisiais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse į finalą ji nepateko.

Alessandra Perilli

A. Perilli nėra pirmoji sportininkė, Tokijuje patekusi į istorijos metraščius. Pavyzdžiui, pirmąjį aukso medalį istorijoje Filipinams iškovojo sunkiaatletė Hidilyn Diaz, o Bermudų saloms moterų triatlone pirmąjį auksą dovanojo Flora Dufyy.

Bermudai tapo mažiausia šalimi, kuriai kada nors yra pavykę iškovoti olimpinį auksą.

Lietuvos olimpinė delegacija, kurią iš viso sudaro 41 sportininkas, Tokijuje kol kas lieka be medalių.

Tokijo olimpinės žaidynės tęsis iki rugpjūčio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)