„Tokia nominacija – metų sportininkė yra konkurencinga. Pastaruosius porą metų visur tik ir girdisi: Meilutytė, Meilutytė. Žinoma, kad ir visuomenė labiausiai ją myli, labiausiai ją žino. Galvojau, kad šioje nominacijoje man šansų tikrai nėra, nes populiariausia yra mūsų Rūta. Nesitikėjau ir intriga buvo iki pat paskutinės minutės. Bet svajonėse ši statulėlė buvo visada, pasirodo, įmanoma“, - kalbėjo L. Asadauskaitė.

- Bet praėjusių metų jūsų pergalės kalba pačios už save. Jūs patenkinta praėjusiais metais?

- Taip, buvo geri metai, esu patenkinta, viskas vyksta pagal planą, dirbame teisinga linkme ir nesustojame.

- Tikriausiai mažai kas abejoja, kad olimpiadoje būsite tarp favoričių. Ar jums tai neprideda papildomo spaudimo?

- Tai man yra iššūkis pačiai sau. Noriu pažiūrėti, ar man pavyks, ar sugebėsiu apginti titulą. Aš nežinau, mūsų sporto šakoje daug ką lemia sėkmė, man jos reikės ir svarbu, kad sėkmė nenusisuktų.

- Šios statulėlės vienintelės trūko jūsų gausioje kolekcijoje?

- Taip, todėl, kad šaulio statulėlę jau turiu, trūko šios naujos, tai buvo svajonė. Kad su tokiom sportininkėm galėčiau konkuruoti, reikia laimėti labai daug varžybų, kaip atsitiko šiais metais.

- Šiais metais gal užteks vienas varžybas laimėti ir jau vėl pretenduosite?

- Jeigu svarbiausias, tada taip (juokiasi – DELFI). Bet tiek to, aš jau įgyvendinau savo svajonę, todėl linkiu kitoms iškovoti ją.

- Ar jūsų kalendorius prieš olimpiadą jau sudėliotas?

- Dar ne 100 proc., bet maždaug aišku, gal kažkiek gali keistis eigoje. Žinome, kur startuosime, kur ne, teks kai kurių varžybų atsisakyti. Šiais metais labiau akcentuosiuosi į treniruotes, stovyklas, pasiruošimą, galbūt startų bus truputėlį mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)