Vaizdo konferencijoje T. Bachas kalbėjo apie viso pasaulio sportininkus užgriuvusius sunkumus ruošiantis olimpinėms žaidynėms, galimą atrankos sistemų kitimą, bendradarbiavimą su Pasaulio sveikatos organizacija ir Japonijos vyriausybe, situacijos stebėjimą ir analizavimą 24 valandas per parą, konsultacijas su ekspertais.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, IOC prezidentas teigė tikintis, jog visiems drauge pavyks įveikti koronaviruso sukeltus padarinius ir sėkmingai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

„Pasaulis išgyvena krizę, tačiau iki olimpinių žaidynių liko keturi mėnesiai, šią amirką jokie drastiški sprendimai nėra reikalingi, turime reaguoti racionaliai. Bet kokios spekuliacijos tiesiogiai įtakoja pasaulio ekonomiką. Dėkoju visiems nacionaliniams olimpiniams komitetams, tarptautinėms federacijoms ir sportininkams už vienybę, kantrybę ir pasitikėjimą vienas kitu. Pasiruošimas Tokijo olimpinėms žaidynėms vyksta kaip suplanuota. Olimpinės žaidynės vilties simbolis, kad pasaulis suvaldys krizę,“ – kalbėjo T. Bachas.

Video konferencijos metu visų Europos nacionalinių olimpinių komitetų atstovai vienbalsiai pritarė trims principams, kurių laikantis bus siekiama užtikrinti tinkamiausius kintančių 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių atrankos sistemų principus:

1. Visos iki šiol paskirstytos vietos išliks paskirtos nacionaliniams komitetams ir teisę į jas gavusiems sportininkams.

2. Išlieka galimybė įvykdyti esamas ir suplanuotas atrankos varžybas, jose užtikrinti vienodas galimybes sportininkams ir komandoms.

3. Visos galimos atrankos į olimpines žaidynes sistemos ir visų likusių vietų paskirstymai bus: a) pagrįsti pasiektais rezultatais (pvz., TF reitingu arba istoriniais rezultatais); b) kur įmanoma, atspindės esamus atrankos į olimpines žaidynes principus (pvz., reitingų arba žemyno / regiono konkretaus renginio rezultatų naudojimą).

Šiems principams jau yra pritarę Amerikos ir Okeanijos regionų nacionaliniai olimpiniai komitetai, vakar, kovo 17 dieną, atrankos sistemų į Tokijo olimpines žaidynes principams pritarė ir tarptautinės vasaros olimpinių sporto šakų federacijos.

Konferencijos metu nuskambėjo orientacinės atrankos sistemų į Tokijo olimpines žaidynes datos. Pasak TOK atstovų, balandžio pradžioje nacionalinius olimpinius komitetus pasieks informacija apie atnaujintas atrankos varžybas ar atrankos principus, o birželio 30-oji yra paskutinė diena, kuomet turi būti įvykusios visos atrankos į Tokijo olimpines žaidynes.

Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui vaizdo konferencijoje atstovavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, generalinis sekretorius Valentinas Paketūras ir Lietuvos misijos Tokijo olimpinėse žaidynėse vadovas Einius Petkus.

Plačiau apie tai paskaityti galima čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)