Artimiausiu metu Maskvoje turnyrą pats organizuosiantis Ch. Nurmagomedovas spaudos konferencijoje išrėžė visą monologą, kuriame kvestionavo tokio tipo merginų buvimo ringe prasmę.

„Aš nenoriu nieko įžeisti, bet vadinamosios ringo mergaitės yra labiausiai beprasmis dalykas kovos menų pasaulyje“, – viešai pareiškė dagestanietis.

„Kokia jų funkcija? Man kyla klausimas. Faktą, kad prasideda antras raundas, galima paskelbti ir švieslentėje, nenešiojant iškeltos lentelės. Nenožiu nieko įžeisti, tai mano asmeninė nuomonė“, – tęsė jis.

„Ar jis prisideda prie šio sporto plėtros? Ar jos tiesiog padeda žmonėms suvokti ir taip elementariai suvokiamą dalyką, kad antras raundas tuoj prasidės? Ką jos daro? Norėčiau normalaus paaiškinimo“, – savo pasisakymą tęsė Ch. Nurmagomedovas.

„Taip, aš suprantu kad tai istoriškai jau priimtina. Bet istorijoje buvo daug klaidų. Mes skaitome istorijos knygas tam, kad ateityje išvengtume ateities klaidų. Ir jeigu vertintumėme istoriją, suprastume, kad šitos merginos ringe niekam nereikalingos, jų buvimas ten – beprasmis“, – toliau dėstė kovotojas.

Patrauklios merginos kovinio sporto ringuose pasirodė apie 1960-uosius, kai tokio tipo varžybos imtos rengti Las Vegase. Ilgus metus dėl seksualia apranga dėvinčių merginų vaikščiojimo po ringą virė diskusijos – daliai žiūrovų tai jau tapo neatskiriama kovinio sporto varžybų dalimi, tačiau yra ir kitokių nuomonių. Tą galima suprasti ir iš Ch. Nurmagomedovo pasisakymo.

UFC varžybose, kuriose itin sėkmingai kovojo ir nenugalėtas liko Ch. Nurmagomedovas, merginos pasirodė 1993-iaisiais.

Ringo mergina Brazilijoje

„Galbūt turnyro organizatorius Dana White'as jas mėgsta. Galbūt jūs irgi jas mėgstate. Bet mano vardas nėr Dana, mano vardas yra Chabibas“, – tęsė kovotojas, rugsėjo 17-ąją pats rengiantis mišrių kovų turnyrą Maskvoje.

„Ir jeigu yra žmonių, kurie į arenas renkasi pasižiūrėti vien tik merginų, rugsėjo 17-ąją galite nesivarginti. Ateikite, jeigu norite pasižiūrėti tikrų kovų“, – pažmėjo jis.

„Prisimenu, kad atėjau pasižiūrėti turnyro kovų su savo tėvu, o po ringą vaikščiojo merginos. Niekam nebuvo svarbu, ką jos nešioja rankose – ar raundo numerį, ar kažką kitą. Visi žiūrėjo kitur, buvo nejauku“, – savo paties būseną, susijusią su gražuolėmis ringe, apibūdino Ch, Nurmagomedovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)