Vyrų 200 m plaukime krūtine startavęs A. Šidlauskas distanciją įveikė per 2 minutes ir 11,04 sekundės, o toks rezultatas leido lietuviui pasidabinti sidabro medaliu. Greičiau už Andrių distanciją įveikė tik amerikietis Andrew Wilsonas (2:09,11), o bronza atiteko kitam JAV plaukikui Johnathanui Tyburui (2:12,36).

200 m plaukime laisvuoju stiliumi dar kartą sužibėjo D. Rapšys. Panevėžietis tikslą pasiekė per 1 minutę ir 44,38 sekundės, taip pagerindamas sau pačiam priklausiusį varžybų rekordą ir iškovodamas dar vieną aukso medalį.

Be to, Danas pasiekė geriausią šios rungties rezultatą pasaulyje nuo pat 2013-ųjų. Tiesa, iki vokiečio Paulo Biedermanno 2009 metais nustatyto planetos rekordo (1:42,00) lietuviui dar trūksta gerų poros sekundžių.

Antrą vietą užėmė australas Thomas Fraseris-Holmesas (1:48,69), o trečias atplaukė kinas Jiwenas Cao (1:50,56).

Primename, kad ketvirtadienį D. Rapšys Singapūre triumfavo 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje, o penktadienį pridėjo sidabro medalį 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje. A. Šidlauskas pelnė bronzą 100 m plaukimo krūtine varžybose.

Iš viso D. Rapšys šių metų FINA pasaulio taurėje susižėrė jau šešis aukso medalius – po tris 200 m ir 400 m laisvuoju stiliumi rungtyse.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyksta trijuose regionuose - Azijoje, Europoje ir Viduriniuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims septynių šalių miestai.

Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizų fondą. Visi etapai vyks 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turi galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)