Iki šio epizodo lietuvis buvo kur kas aktyvesnis už patyrusį varžovą ir ne sykį įveikė jo gynybą savo smūgių kombinacijomis.

Likus pusei minutės iki ketvirto raundo pabaigos sportininkai suartėję nežymiai stuktelėjo galvomis.

L. Collazo atsitraukė į ringo kampą ir priklaupė ant kelio.

Po užsitęsusios pauzės ringo teisėjas paklausė puertorikiečių kilmės amerikiečio, ar šis pajėgs atsistoti, priešingu atveju įspėjo nutrauksiantis kovą.

Buvęs pusvidutinio (iki 67 kg) svorio kategorijos WBA čempionas paragino taip ir padaryti.

Kova baigėsi be jokio rezultato ir liks neįskaityta nei vieno, nei kito sportininko dosjė.

„Nuvilianti situacija. Aš tik pradėjau įsibėgėti. Neatrodė, kad susidūrimas galvomis buvo toks jau stiprus, matyt jam kliuvo labiau“, – sakė E. Stanionis.

Socialiniame tinkle po kovos jis pasidalino skaičiais „14-0“. Pralaimėjimų per profesionalo karjerą dar nepatyrusiam lietuviui tai buvo 14-a kova, deja, oficialiai jo sąskaitoje lieka 13 pergalių.

Vis dėlto bokso publika sekmadienio reginį vertina panašiai kaip ir E. Stanionis.

Socialiniuose tinkluose L. Collazo adresu skrieja nemažai kritikos ir pašaipų.


Bokso mėgėjai neabejoja, kad veteranas neapsiėjo be vaidybos suprasdamas, kad atsilaikyti iki dvikovos pabaigos šansų neturi.

„Vyrukas yra geras aktorius, bet nevertas pinigų bokso ringe“, – rašė vienas internautų.

„Kam apskritai lipi į ringą, jei nenori kovoti? Geriau jau baigtumei karjerą“, – amerikiečiui tėškė kitas, pridėjęs ir porą keiksmažodžių.


„Collazo tiesiog rado būdą išsisukti. Stanioniui už šią kovą turėtų būti įskaityta pergalė“, – įsitikinęs dar vienas bokso mėgėjas.

O kai kurie stebisi pačiomis taisyklėmis, dėl kurių kova gali baigtis be rezultato, o ne techniniu nokautu.


Tuo metu kritikuojamas L. Collazo tvirtino, jog panašūs atvejai ringe „nutinka nuolat“, nors jam pačiam baigti kovą be rezultato pasitaikė pirmą kartą.

Jis taip pat pareiškė atsisveikinantis su profesionalų boksu ir baigiantis 20 metų trukusią karjerą, per kurią iškovojo 39 pergales (20 – nokautu) ir patyrė 8 nesėkmes.

Savo ruožtu, E. Stanionis patikino esantis puikios sportinės formos ir nekantraujantis grįžti į ringą „kaip įmanoma anksčiau“.

Primename, kad 2015-ųjų Europos čempionas šiemet tikėjosi pasirodyti ir mėgėjų varžybose. E. Stanionis norėjo dalyvauti olimpinės atrankos turnyre, bet šis buvo atšauktas dėl pandemijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)