Antrą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis lietuvis po visų pratimų surinko 80.232 balo ir bendroje rikiuotėje liko 46-as iš 62-ų gimnastų.

R. Tvorogalui iki finalo – 36-ą vietą užėmusio brazilo Diogo Soareso – pritrūko 1,1 balo.

Jokių iškeltų tikslų nepasiekiau, norų neišpildžiau. Toks jausmas, kad perdegiau...
Robertas Tvorogalas

Ypač apmaudžiai susiklostė jo mėgstama rungtis ant skersinio: atlikdamas pratimą atletas krito ir pelnė tik 12,766 balo.

Būtent pratimuose ant skersinio 2020-aisiais R. Tvorogalas tapo Europos čempionu.

Lietuvio rezultatai atskiruose pratimuose:

– ant skersinio – 12.766 (57 vieta)

– ant lygiagrečių – 14.500 (32),

– ant arklio – 12.100 (66)

– atraminiai šuoliai – 13.666 (18)

– ant žiedų – 13.300 (48)

– laisvieji pratimai – 13.633 (41)

Norint patekti į daugiakovės finalą jam būtų pakakę užimti 36-ą poziciją, nes taikomas dviejų vienos šalies atstovų limitas.

Gimnastikos daugiakovės atrankos varžybose sportininkai buvo suskirstyti į tris srautus, o šie į mažesnes grupes, pasikeisdami atliko pratimus ant skirtingų prietaisų.

Į kiekvieną iš šešių atskirų rungčių finalą pateko po aštuonis atletus, bet ne daugiau kaip po du iš vienos šalies.

2016 metais Rio de Žaneire R. Tvorogalas užėmė 42-ą poziciją.

Tvorogalas: daugiau streso nei teigiamų dalykų

Po pasirodymo lietuvis neslėpė nusivylimo: ne to tikėjosi šiose žaidynėse.

„Varžybos blogos. Jokių iškeltų tikslų nepasiekiau, norų neišpildžiau. Toks jausmas, kad perdegiau, – po pasirodymo kalbėjo R. Tvorogalas. – Daug minčių buvo apie tą skersinį. Pasiruošimas, atrodo, geras, viskas tvarkoje, bet galiu pasakyti, kad „sudegiau“. Išėjo, kaip išėjo“.

Paklaustas, kur galėtų matyti priežastis, Lietuvos gimnastas tvirtino, kad viskas susidėjo į viena: „Ir tas olimpinių žaidynių atidėjimas taip pat. Paprastai per paskutinius mėnesius būna sunkus pasiruošimas, o mums, gimnastams, reikėjo visus metus laikyti tą formą. Dėl to ir perdegiau“.

Neišsilaikęs nuo skersinio R. Tvorogalas atrodė nusivylęs, kad taip viskas susiklostė – stengėsi, bet kūnas tiesiog neatlaikė. Jevgenijus Izmodenovas auklėtinį nepuolė guosti – tik parodė, kad reikia susiimti ir toliau dirbti. Vis dėlto galutinis rezultatas vienintelio mūsų šalies atstovo gimnastikoje visiškai netenkino.

„Kaip vertinu viską? Negatyviai. Testai, esame uždaryti, kaukės visur. Daugiau streso nei teigiamų dalykų. Aišku, dabar galima būtų viską kaltinti.

Jei būčiau gerai sudalyvavęs, gal taip ir nesakyčiau. Noriu pamiršti šias varžybas, pailsėti nuo gimnastikos ir eiti toliau“, – sakė R. Tvorogalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)