16-metė sportininkė žuvo pietryčių Prancūzijoje netoli Grenoblio, kur su draugų kompanija laipiojo po iki šiol šios sporto šakos atstovų neištyrinėtas Alpių uolas. Paslydusi ir kritusi žemyn mergina žuvo.

L. Douady yra praėjusių metų jaunimo laipiojimo pasaulio čempionė, suaugusiųjų Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja – ji laikyta būsima šios sporto šakos žvaigžde. Europos čempionate medalį ji iškovojo būdama vos 15-os.

Prancūzijos laipiojimo federacijos teigimu, jos technika buvo „briliatinė“, mergina buvo „orientuota į tikslą ir itin mėgo varžybų atmosferą.“

„Tai yra didžiulis smūgis laipiojimo bendruomenei. Žinia apie jos mirtį sukrėtė draugus, trenerius, visus klubo narius. Esame giliame gedule“, – komentuodama nelaimingą atsitikimą oficialiame pranešime rašė federacija.

„Ji buvo viena iš daugiausiai žadančių jaunosios laipiotojų kartos atstovių“, – pridūrė federacijos vadovas Pierre-Henri Paillassonas.

L. Douady atstovautas „Chambery Escalade“ klubas žuvusiąją apibūdino kaip „jauną, talentingą ir nuolat energijos kupiną moterį, kurios netektis šokiravo visus narius.“

„Le Dauphine“ pažymi, kad L. Douady nuo uolų krito slystelėjusi ant siauro praėjimo tako.
Daugiau įvykio aplinkybių nėra pateikiama – pranešama, kad tyrimą atlieka ir vietos policija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)