N. Robertsonas jau mačo pradžioje pasiuntė varžovą į nokdauną, per pirmąsias 8 partijas laimėdamas 7 iš jų. Drąsiai atakuodamas jis greitai rinko taškus, nors įspūdingų serijų ir nepasiekė. Tačiau ir vidutinių serijų visiškai pakako N. Robertsono pergalėms.

Antroje sesijoje australo persvara tapo gniuždanti – 9:1. Jau 30-ajame planetos čempionate dalyvaujantis 52-ejų metų patyręs S. Davisas dar nesiruošė kapituliuoti ir atsakė gražia 128 taškų serija.

Netrukus veteranas atsidūrė ties iškritimo riba, kai atkakliai nedideles serijas rinkęs N. Robertsonas padidino pranašumą iki 12:2. Tačiau australo noras greičiau užbaigti mačą ir gauti vieną papildomą dieną poilsio, matyt, jam pakišo koją. S. Davisas laimėjo paskutines dvi nelengvas sesijos partijas ir mačo nugalėtoją sportininkai išsiaiškins trečiadienį.

N. Robertsonui trūksta tik vienos laimėtos partijos, tuo metu S. Daviso laukia iššūkis – laimėti 9 partijas iš eilės.

Tuo metu susitikime tarp Marko Alleno (11) ir Graeme’o Dotto (28) vyksta atkakli kova. Ten po dviejų sesijų rezultatas yra lygus – 8:8.

Mačo pradžioje M. Allenas varžovui per dvi partijas leido pelnyti vos tašką ir išsiveržė į priekį 2:0. 24-erių metų žaidėjas nemažino apsukų ir netrukus padvigubino savo persvarą 4:0.

Tačiau G. Dottas nesuglumo ir atsakė trim pergalėm iš eilės, švelnindamas santykį į 4:3. M. Allenas užbaigė sesiją laimėdamas partiją, o antrosios pradžioje atitrūko 6:3. G. Dottas mažino skirtumą, laimėdamas dvi kitas partijas, vienoje iš jų surinkdamas 74 taškų seriją.

Tuomet M. Allenas šventė dar vieną mažytę pergalę (7:5), tačiau po įspūdingų trijų G. Dotto serijų – 116, 85 ir 67 taškų – susitikimo lyderis pasikeitė. M. Allenui sesijos pabaigoje tik pavyko 67 taškų serija išlyginti rezultatą (8:8).

Ketvirtfinalio mače tarp Marko Selby (7) ir Ronnie O’Sullivano (1) nė vienam varžovui nepavyko įgyti pranašumo. Po pirmosios sesijos čia santykis lygus – 4:4.

Mačo pradžia buvo visiškai lygi ir sportininkams kainavo nemažai pastangų. Tą liudijo keista septintoji partija, kurioje abu žaidėjai po keletą kartų įsigudrino neįmušti vaikiškose situacijose. Per pirmąsias 8 partijas M. Selby pasižymėjo 84 ir 90, o R. O’Sullivanas 67 ir 81 taško serijomis.

Po dar vienos sesijos Shaunas Murphy (3) turi nedidelę persvarą 5:3 prieš Allisterį Carterį (5).

Sportininkai ketvirtfinalio mačus pabaigs trečiadienį.

Trečiadienį ketvirtfinalio mačuose susitinka:

Steve Davis 4 – 12 Neil Robertson
Graeme Dott 8 – 8 Mark Allen
Shaun Murphy 5 – 3 Allister Carter
Ronnie O’Sullivan 4 – 4 Mark Selby.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją