Nesustabdomai žaidę norvegai iškovojo paskutinį didelį titulą, kurio jie dar neturėjo savo kolekcijoje. A. Molas ir Ch. Sorumas nuo 2018 metų laimėjo daugiau nei 20 turnyrų, įskaitant Tokijo olimpines žaidynes, du Pasaulio turo finalus ir keturis Europos čempionatus.

10 dienų paplūdimio tinklinio fiestoje Romoje netrūko netikėtų rezultatų ir dramatiškų mūšių, bet viską nustelbė pergalingas paplūdimio tinklinio vikingų žygis. Lemiamoje kovoje dėl aukso norvegai 2-0 (21:15, 21:16) užtikrintai nugalėjo brazilus Vitore Felipę ir Renato Limą.

„Šiuo metu vis dar gyvename svajone. Svajojome apie pasaulio čempionų titulą nuo tada, kai buvome maži ir 2009 metais stebėjome čempionatą Stavangeryje. Mūsų komanda vis dar yra nauja, tačiau jau turime keletą titulų. Dėl to mums vis dar labai sunku suvokti, kuo mes gyvename. Mums vis dar tai yra svajonė“, - po finalo sakė A. Molas.

2019 metų planetos pirmenybėse Hamburge A. Molas ir Ch. Sorumas iškovojo bronzos medalius.

Bronzos medaliai atiteko kitai Brazilijos porai Andre Loyolai ir George‘ui Wanderley. Jie mažajame finale 2-1 (15:21, 21:17, 15:11) palaužė amerikiečius Theo Brunnerį ir Chaimą Schalką.

Duda ir Anna Patricia / FOTO: FIVB

Naujosiomis moterų pasaulio čempionėmis tapo brazilės Eduarda Santos ir Ana Patricia Ramos. Jos laimėjo aštuonis susitikimus iš eilės ir pirmą sykį iškovojo planetos čempionų vardus. Šios brazilės yra 2014 metų jaunimo olimpinių žaidynių Nandzinge nugalėtojos.

Finale Brazilijos paplūdimio tinklininkės 2-0 (21:17, 21:19) įveikė vos 20-ą reitingą turnyre turėjusias Kanados atstoves Sophie Bukovec ir Brandie Wilkerson.

Bronzos medaliai atiteko vokietėms Svenjai Muller ir Cinjai Tillmann. Jos atsilikinėjo mažajame finele nuo šveicarių Joanos Heidrich ir Anouk Verge-Depre 16:21, 7:10, bet antrajame sete J. Heidrich susižeidė petį ir dėl traumos ji nebegalėjo tęsti kovos.

2023 metais pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatas vyks Meksikoje.

Pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatas / FOTO: FIVB
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją