„Narystė šioje organizacijoje mums yra didelis pripažinimas. Tai iš esmės keičia Lietuvos buriavimo sporto statusą, nes atsidūrėme vienose gretose su jūrinėmis valstybėmis, turinčiomis senas buriavimo tradicijas. Be to, tai yra didelis pastarojo dešimtmečio Lietuvos buriuotojų pasiekimų įvertinimas“, – sakė Lietuvos buriavimo sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Jubiliejiniame „Nordic Sailing Federation“ renginyje dalyvavęs ISAF prezidentas C. Croce akcentavo, kad ši organizacija yra itin aktyvi ir vaidina didžiulį vaidmenį viso pasaulio buriavimo vystymesi.
Tapusi federacijos nare, Lietuva turės didesnę įtaką priimant globalius buriavimo sportą liečiančius sprendimus. Be to, mūsų šalies buriuotojams atsivers galimybės profesionaliau tobulėti, dalyvauti Šiaurės šalių čempionatuose, mokytis varžybų organizavimo meno, keistis teisėjavimo patirtimi.

Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos buriuotojų profesionalumo lygis sparčiai kilo. Prie to prisidėjo kreiserinio buriavimo pasiekimai, ryškūs jachtos „Ambersail“ pasirodymai pasaulinėse regatose bei olimpiečių rezultatai.

2008 metais Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt Pekino olimpiadoje pelnė sidabrą ir užėmė 6-ą vietą „Laser Radial“ jachtų klasėje, Londono olimpinėse žaidynėse 2012-ais. Ten pat 12-ą vietą „RS:X“ burlenčių klasėje pelnė Juozas Bernotas. Olimpietis Rokas Milevičius yra pirmasis Lietuvis, plaukiantis šiuo metu vykstančioje prestižinėje regatoje aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“.

Be to, Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas buvo pirmi sportininkai, iškovoję Lietuvai vietas dalyvauti Rio de Žaneiro Olimpiadoje 2016 metais.

Pasakodamas apie susitikimą su Norvegijos karaliumi, Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas N. Nasvytis jį apibūdino kaip oficialų, bet ne formalų.

„Karalius Haraldas V yra aistringas, vis dar aktyvus buriuotojas, bendraujant sužavėjo subtiliu humoro jausmu,“ – įspūdžiais dalijosi Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas.

78-erių sulaukęs Norvegijos monarchas per savo karjerą su komanda laimėjęs net tris – bronzos, sidabro ir aukso – medalius pasaulio buriavimo čempionatuose 1988, 1982 ir 1987 metais, dalyvavo trijose olimpiadose Tokijuje (1964), Meksike (1968) ir Miunchene (1972).
Nors griežto protokolo renginio metu nesilaikyta, susitikimo su monarchu metu dalyvių paprašyta nefotografuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)