M. Carlsenas žaidė baltomis figūromis ir privertė pasiduoti varžovą po 75-o ėjimo. Partija tęsėsi daugiau negu šešias valandas. 11-a partija bus žaidžiama naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku. S. Kariakinas žais baltomis figūromis.

„M. Carlsenas žaidė šauniai ir sukūrė man problemų. Tam tikru momentu aš padariau šiurkščią klaidą, bet padėtis lentoje buvo labai sudėtinga“, - savo pralaimėjimą komentavo S. Kariakinas.

Aštuntoje partijoje S. Kariakinas žaidė juodomis figūromis, šventė pergalė po 53-io ėjimo ir buvo išsivežęs į priekį. M. Carlsenas po pralaimėjimo išėjo iš spaudos konferencijos ir pradžioje buvo nubaustas 10 proc. nuo prizų fondo bauda. Tai turėjo būti mažiausiai 40 tūkst. JAV dolerių.

Toje konferencijoje pralaimėjęs M. Carlsenas turėjo kalbėti pirmas, bet žiniasklaidos atstovai ir organizatoriai tuo metu sveikino ir kalbino laimėjusį rusą. M. Carlsenas dėl tokio sprendimo pateikė apeliaciją. Bauda norvegui penktadienį buvo sumažinta iki 5 proc. Apie tai pranešė Tarptautinė šachmatų federacija (FIDE), kurios prezidentas kalmukas Kirsanas Iliumžinovas iš Rusijos yra neįleidžiamas į JAV.

Mače numatyta 12-a partijų. Nugalės tas šachmatininkas, kuris pirmas surinks 6,5 taško. Jei rezultatas bus lygus, tai organizatoriai surengs papildomas sutrumpintas partijas. Jei nugalėtojas nepaaiškės ir tada, bus žaidžiama „blic“ partija ir „armagedonas“. Taip vadinama mini-dvikova, kai baltieji savo ėjimams turi 5 minutes, o juodieji – tik 4.

Mačo prizų fondas 1 mln. JAV dolerių.

55-ą kartą rengiamas mačas dėl šachmatų pasaulio čempiono titulo Niujorke vyksta lapkričio 11-30 d.

Nugalėtojui atiteks 60 proc. iš 1 mln. JAV dolerių prizų fondo, o pralaimėjęs tenkinsis 40 proc. dydžio premija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)