Svorio kategorijos iki 50 kg kumitė (realios kovos) varžybose čempionės titulą be didesnio vargo apgynė B. Svinkūnaitė, finalą su Vokietijos atstove Anastasia Mikhalova anksčiau laiko užbaigusi nokautu („ippon“).

Pakeliui į lemiamą kovą 20-metė lengvasvorė iš Kauno sau iš kelio pašalino Denisą Dolhą (Rumunija), Maria Adria (Ispanija) ir Rafaelą Evangelia Tsakari (Graikija), kurią taip pat siuntė į nokautą.

Pernai svorio kategorijoje iki 65 kg pelnytą bronzą Aneta Meškauskienė iškeitė į sidabrą. Finale 37-erių Airijoje gyvenanti kovotoja vienbalsiu teisėjų sprendimu su pergale turėjo sveikinti pasaulio pirmenybių bronzinę prizininkę iš Bulgarijos Ivanką Popovą.

Prieš tai A. Meškauskienės smūgių neatlaikė Oksana Pilipovič (Ukraina) ir Berta Szalay (Vengrija).

Tarp sunkiasvorių (per 65 kg) medaliais dabinosi abi Lietuvos rinktinės atstovės.

M. Sekunda iš pradžių pranoko Sylwia Wrobel (Lenkija), o pusfinalyje po pratęsimo susitvarkė ir su Csenge Toth (Vengrija).

Finale 19-metė klaipėdietė stojo į akistatą su lenke Katarzyna Jaskowska ir pasiekė karjeros pergalę, laimėjusi teisėjų sprendimu 4:0.

Marija Sekunda

Kartu M. Sekunda atkeršijo už tautietę, kadangi būtent K. Jaskowska pusfinalyje po pratęsimo užbaigė dabartinės pasaulio čempionės Brigitos Gustaitytės pasirodymą. Bronzą pelniusi 28-erių vilnietė prieš tai nugalėjo Sanne Larsson (Švedija) ir Henriettą Gergely (Švedija).

Vyrų svorio kategorijoje iki 75 kg galingą pasirodymą surengęs Laurynas Vaičikauskas pranoko tris varžovus: Aleną Kifah Wadia (Švedija), Igorį Lamotą (Lenkija) ir Zsoltą Ludszky (Vengrija).

Vis dėlto pusfinalyje 24-erių klaipėdietį į nokautą paguldė titulą gynęs gruzinas Laša Ozbetelašvilis.

Svorio kategorijoje iki 95 kg nutrūko Edgardo Sečinskio hegemonija.

29-erių vilnietis Europos čempionu buvo tapęs tris kartus iš eilės, bet šįkart finale jam teko plėšytis maksimalų dvikovos laiką – ir pabaiga nebuvo laiminga.

Po trijų pratęsimų visi penki teisėjai pakėlė vėliavėles E. Sečinskio gerai pažįstamo konkurento iš Lenkijos Mareko Wolny naudai.

Pirmoje kovoje Lietuvos kovotojas eliminavo Cristobalį Davidą Vidalį (Ispanija), pusfinalyje vienbalsiu sprendimu – ir lenką Arturą Dymarczyką.

Edgardas Sečinskis

Sunkiasvorių (per 95 kg) finalas buvo lietuviškas, o prieš tai abu pusfinaliai užbaigti anksčiau laiko.

Paulius Žimantas smūgiais į koją iš rikiuotės išvedė Lenkijos kovotoją Artemą Akimenkovą. Tai buvo jau antroji jo pergalė nokautu Geteborge – prieš tai krito ir George Paulas (Rumunija), ne taip efektingai įveiktas buvo Miroslavas Omelčenka (Ukraina).

Savo ruožtu, Antanas Klibavičius nokautavo kitą ukrainietį Sergejų Čechovičių, o ankstesniuose etapuose nurungė Josu Garcia De Albenizą (Ispanija) ir Amirą Chadžijevą (Azerbaidžanas).

Vis dėlto finale kova nebuvo lygiavertė ir truko tik pusę minutės. P. Žimantas iškart pribloškė tautietį triuškinančiais smūgiais rankomis ir laimėjo nokautu.

22-ejų sunkiasvoris iš Naujosios Akmenės prieš tai du kartus buvo tapęs žemyno vicečempionu, o viršūnę užkariavo pirmąsyk. Tuo metu finale jo įveiktam septyneriais metais vyresniam jonaviškiui dėl tokios garbės dar reikės pasistengti.

Paulius Žimantas

Valstybių įskaitoje Lietuva (4 aukso/6 sidabro/3 bronzos medaliai) tvirtai užėmė pirmą vietą, antri liko bulgarai (2/0/0), treti – lenkai (1/4/4).

Iš turnyro po pirmos kovos pasitraukė Viktorija Dambrauskaitė (iki 50 kg), Gerda Pekarskaitė (iki 55 kg), Justyna Vabalis ir Meda Balionytė (abi – iki 60 kg), Dovydas Martišius ir Giedrius Miškinas (abu – iki 65 kg), Domas Sutkus (iki 75 kg).

Ties antruoju žingsniu čempionatas baigėsi Skaistei Venckutei (iki 55 kg), Lolitai Rubinienei (iki 65 kg), Stasiui Vincevičiui ir Justinui Kvietkai (abu – iki 85 kg), Orestui Abazoriui (iki 95 kg).

Primename, kad rytinėse kata rungties varžybose lietuviai surinko dar penkis apdovanojimus.

Komandų kata varžybų finale susirungė dviejų Klaipėdos klubų karatė meistrai.

Pernai iškovotą titulą išlaikė „Okinavos“ trijulė – Diana Mačiūtė, Rima Lisinskaitė ir Matas Sasnauskas.

Sidabras atiteko „Shodan“ atstovams Joanai Timinskienei, Rimai Barusaitei, Gretai Intaitei ir Matui Jonauskui.

Asmeninėse kata varžybose Europos vicečempionais tapo Raminta Makackaitė ir M. Sasnauskas, D. Mačiūtė užėmė trečią vietą. Visi trys prizininkai pateko į ateinantį spalį Japonijoje vyksiantį pasaulio čempionatą be svorio kategorijų, kuriame kata rungtis bus surengta pirmą kartą.

Iš 29 sportininkų sudaryta Lietuvos rinktinė buvo gausiausia tarp 21 Švedijos uostamiestyje susibūrusios komandos.

Prieš metus Europos čempionate Tarnuve (Lenkija) Lietuvos sportininkai iškovojo 14 medalių, keturi iš jų buvo auksiniai. Valstybių įskaitoje lietuviai buvo pirmi.

Lietuviai ant Europos čempionato prizininkų pakylos

Auksas

Brigita Svinkūnaitė (iki 50 kg)

Marija Sekunda (per 65 kg)

Paulius Žimantas (per 95 kg)

Diana Mačiūtė, Rima Lisinskaitė, Matas Sasnauskas (komandų kata)

Sidabras

Aneta Meškauskienė (iki 65 kg)

Antanas Klibavičius (per 95 kg)

Raminta Makackaitė, Matas Sasnauskas (abu – asmeninė kata)

Joana Timinskienė, Rima Barusaitė, Greta Intaitė, Matas Jonauskas (komandų kata)

Bronza

Laurynas Vaičikauskas (iki 75 kg)

Diana Mačiūtė (asmeninė kata)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją