Ketvirtajame iš septynių atrankos plaukimų startavęs G. Titenis distanciją įveikė per 1 min. 00,92 sek. ir savo plaukime buvo 7-as. Tuo metu penktajame atrankos plaukime dalyvavęs A. Šidlauskas finišavo per 59,46 sek. ir savo plaukime užėmė 4 vietą.

Plaukiau dėl visos Lietuvos, draugų, šeimos, merginos ir visų žmonių, kurie mane palaiko.
Andrius Šidlauskas

Bendroje įskaitoje A. Šidlauskas užėmė 13 vietą ir sekmadienį kovos dėl vietos 100 metrų krūtine rungties finale. Tuo metu G. Titenis liko 36-as tarp 49-ių dalyvių.

100 m krūtine pusfinaliai vyks sekmadienį 5.33 – 5.45 val. Lietuvos laiku.

Prognozavo rekordus

Tarp 16 pajėgiausių plaukikų patekęs ir sekmadienį ankstyvą rytmetį Lietuvos laiku dėl bilieto į finalą kovosiantis A. Šidlauskas teigė esąs patenkintas: „Gal norėjosi geresnio rezultato, padariau klaidelių, kurių neapgalvojau prieš startą.

O šiaip lengvai jaučiausi, gal net per lengvai. Vanduo per lengvai kabinosi, trūko sunkumo. Vėsus, geras baseinas, bus daug rekordų čia“.

Paklaustas apie emocijas sužinojus, jog plauks pusfinale, A. Šidlauskas kuklinosi. „Nežinau, smagu, kad turėsiu dar vieną šansą. Turėsiu progą apgalvoti ir ištaisyti tas klaidas.

Smagu dėl artimųjų ir kitų, kurie serga. Plaukiau dėl visos Lietuvos, draugų, šeimos, merginos ir visų žmonių, kurie mane palaiko. Tikriausiai sutrukdysiu kažkam Lietuvoje grožio miegus sekmadienį ryte“, – juokėsi jis.

Savo ruožtu G. Titenis nebuvo patenkintas savo pasirodymu: „Ne taip sekėsi, kaip norėjau. Truputį padaryta klaidų, buvo perdegimo ir bendroje sumoje nelabai geras rezultatas“.

Savo ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis G. Titenis nebuvo linkęs kreipti didelį dėmesį į tai, ryte ar vakare vyksta varžybos – sąlygos visiems vienodos.

„Dėl to nei šilta, nei šalta. Tai negali turėti tiek daug įtakos. Rezultatas? Ne kažką. Nemanau, kad per atidarymo ceremoniją vėliavos nešimas irgi kažką lėmė. Iš karto po to vykau į kaimelį“, – kalbėjo Lietuvos plaukimo rinktinės veteranas, pridūręs, kad nešti vėliavą buvo įspūdinga patirtis.

„Tik trūko žiūrovų, to „baubimo“, nes juk stadionas didelis, tai jei būtų buvęs pilnas, būtų dar įspūdingiau. Bet deja, pandemija“, – apgailestavo G. Titenis.

2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse A. Šidlauskas plaukdamas 100 m krūtine užėmė 23 vietą. Savo ruožtu, ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis G. Titenis geriausią rezultatą pasiekė 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse, kai šioje distancijoje buvo 8-as.

Sekmadienį Tokijuje 200 m laisvuoju stiliumi atrankos varžybose startuos D. Rapšys, o 100 m krūtine atrankoje dalyvaus Kotryna Teterevkova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)