Vieni tai darė, nes, neva, atkrintamose varžybose norėjo kovoti su silpnesniu varžovu, o kiti, tarsi, priėmė priešininkų iššūkį, kaip sakoma „dėl pokšto“. Spėjama, kad tai taip pat buvo ir savotiškas protestas prieš federaciją.

Rusų žiniasklaida jau vadina šias rungtynes gėdingiausiomis pasaulio sporto istorijoje. Beje, vienas rezultatyviausių sezono žaidėjų Olegas Pivovarovas, visus 11 įvarčių įmušė savo atstovaujamos komandos vartininkui, kuris ir nesistengė tų smūgių atremti.

Ledo riedulys dar vadinamas „rusišku ledo rituliu“ („russkij chokej“) ir skiriasi nuo tradicinio „kanadietiško“, nes yra žaidžiamas futbolo matmenų aikštėje ant ledo su kamuoliuku (o ne rituliu).

Beje šį farsą per stingdantį šaltį Arhchangelske stebėjo net 1500 žiūrovų.

Rusijos žiniasklaida vadina šias rungtynes nusikaltimu, „rusiško chokėjaus“ išprievartavimu ir nužudymu bei stebisi, kodėl šios gėdos nenutraukė klubų treneriai, vadovai ar teisėjai ir, kodėl apie tai po rungtynių nekalbėjo vietos žurnalistai?

Beje, praėjusi vasario 26-a stačiatikiams buvo Atleidimų sekmadienis.

Po pralaimėjimo klubas „Vodnik“ antrame Rusijos čempionato etape užėmė šeštą vietą, ketvirtfinalyje išvengė dvikovos su šalies čempiono titulą ginančia Krasnojarsko komanda „Jenisej“ ir dabar turėtų žaisti su ekipa „Uralskij trubnik“.

„Baikal-Energija“ turnyro lentelėje užėmė antrą vietą ir jų varžovai paaiškės po Kazanės „Dinamo-Kazan“ ir „Sibselmaš“ klubų mačo.

Kilus skandalui, Rusijos ledo riedulio federacijos (RLRF) prezidentas Borisas Skrynikas sakė, kad gėdingų rungtynių rezultatas bus anuliuotas, o žaidėjų ir trenerių laukia griežtos sankcijos. Jie gali būti pašalinti iš čempionato. Abiems klubas taip pat gali būti skirtos baudos – po 1 mln. rublių.

Incidento tyrimą atlikti paragino ir Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas.

Pirmadienį 13.30 val. Lietuvos laiku RLRF Kontrolės ir drausmės komitetas anuliavo rungtynių rezultatą ir jos turės būti peržaistos kovo 3-ią dieną Pamaskvės mieste Obuchove. Antradienį vyks federacijos išplėstinis posėdis, kuriame dalyvaus abiejų komandų atstovai, treneriai ir žaidėjas O. Pivovarovas, įsimušęs 11 įvarčių. Posėdyje žadama nubausti kaltuosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)