Namuose žaidęs Panevėžio „Grifas“ bandė įveikti Varėnos „Ūlos“ ekipą. Panevėžiečiai tikėjosi, kad jei pavyktų įveikti varžovus, atsirastų šansas palypėti vienu laipteliu aukščiau ir reguliarų sezoną baigti aukštesnėje pozicijoje.

Tačiau varėniškiai buvo nusiteikę kovoti ir nuo pat rungtynių pradžios veržėsi į priekį (6:3, 13:9, 14:11). Antrą kėlinį sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai ir greitai sugebėjo rezultatą išlyginti (15:15), tačiau į tai „Ūla“ atsakė įvarčių serijomis ir didino atotrūkį (18:15, 20:17, 25:18).

Iki rungtynių pabaigos likus dešimčiai minučių aikštelę buvo priverstas palikti panevėžiečių vartininkas Arūnas Janulis. Už šiurkštų nesportinį elgesį jam buvo parodyta raudona kortelė, bet įpykęs rankininkas dar keikė teisėjus. Už tai jam buvo parodyta mėlyna kortelė. Panevėžiečio elgesys bus svarstomas, jo laukia sankcijos – bauda klubui, žaidėjo diskvalifikacija mažiausiai vienerioms rungtynėms.

Likus kiek mažiau nei dviem minutėms iki rungtynių pabaigos raudona kortelė buvo parodyta dar vienam panevėžiečiui. Po to, kai „Grifo“ atstovą Ovidijų Jagučanskį neleistinai stabdė varėniškis Rimantas Palevičius, pastarasis buvo iš aikštės išvarytas dviem minutėms. Tačiau panevėžietis nenurimo ir apsisukęs stūmė varžovą. Tuomet rungtynės O. Jagučanskiui buvo baigtos.

Po tokių emocijų protrūkių Varėnos komanda pelnė dar du įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 28:21.

Panevėžio komandoje rezultatyviausias buvo Ovidijus Jagučanskis, iki raudonos kortelės parodymo pelnęs 11 įvarčių, 4 įmetė Evaldas Vėta, po 2 – Justas Totūraitis ir Domantas Pukas, 1 – Romanas Aidukas ir Titas Žebelys.

Varėnos ekipoje 9 kartus (2 iš 7 metrų) pasižymėjo Laurynas Petrušis, 7 – Gediminas Barysas, po 4 – Rimantas Palevičius ir Gražvydas Sereičikas, 3 – Donatas Leknickas, 1 – Šarūnas Krisiulevičius.

Šiauliuose – pasikartojęs scenarijus

Praėjusiame ture skaudų pralaimėjimą prieš sostinės „Šviesos“ ekipą patyrę Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai šįkart rungtyniavo Šiauliuose, kur susitiko su „Dubysa-Gubernija“.

Pirma šių ekipų akistata baigėsi vos dviejų įvarčių skirtumu – rezultatu 32:30 tąsyk pergalę šventė Alytaus rankininkai. Po praėjusiame ture patirto pralaimėjimo alytiškiai minėjo, jog tai nulėmė gana ilga pertrauka, todėl trūko susižaidimo. Tačiau buvo galima tikėtis, kad į Šiaulius dzūkai atvyks pikti ir nusiteikę grįžti tik su pergale.

Išties rungtynių eiga Alytaus ekipai buvo nepalanki, jiems sunkiai sekėsi įgyti persvarą. Nors „Varsa-Stronglasas“ pirmavo, šiauliečiai atkakliai kovojo ir neleido varžovams susikurti saugaus atotrūkio (5:3, 8:7, 13:10, 14:12).

Antroje rungtynių pusėje spurtavę šiauliečiai sugebėjo rezultatą persverti savo naudai (16:15). Kova įvartis į įvartį vyko iki kėlinio vidurio. Po to alytiškiai Gintautas Adamkevičius, Lukas Feoktistovas ir Aurelijus Sabonis ėmėsi vesti savo komandą į priekį (20:17, 22:19, 23:20). Tačiau atsipūsti dzūkai negalėjo, nes „Dubysa-Gubernija“ iki pat rungtynių pabaigos stengėsi prisivyti, tad rungtynes Alytaus komanda laimėjo vėl tik 2 įvarčių skirtumu – 24:22.

„Dubysai-Gubernijai“ 9 įvarčius (2 iš 7 m) pelnė Arūnas Tribė, 5 – Tautvydas Damašauskas, 4 (1 iš 7 m) – Aivaras Budrys, 3 – Arminas Milaknis, 1 – Egidijus Dambrauskas.

„Varsos-Stronglaso“ lyderiu buvo stabilusis Žygimantas Micevičius, įmetęs 9 įvarčius (5 iš 7 m), 6 (2 iš 7 m) pelnė Gintautas Adamkevičius, 4 – Aurelijus Sabonis, 2 – Irmantas Asakavičius, po 1 – Rokas Lastauskas, Remigijus Čepulis ir Lukas Feoktistovas.

Revanšo Vilniuje nesulaukta

Turbūt laukiamiausias mačas vyko Vilniuje, kur susitiko šių metų LRF taurės finalininkai HC „Vilnius“ ir Klaipėdos „Dragūnas“. Buvo tikėtasi, kad motyvacijos abiem komandoms netrūks, ypač vilniečiams, gavusiems progą atsirevanšuoti. Pirma šių komandų akistata baigėsi klaipėdiečių pergale rezultatu 32:21, tačiau prognozuota, kad šįkart kova laukia gerokai atkaklesnė.

Išties sostinės rankinio aistruoliai turėjo progą stebėti gražų, greitą, aukšto lygio rankinį. Abi komandos pirmame kėlinyje demonstravo lygiavertį žaidimą, tad jam pasibaigus komandas teskyrė 2 įvarčiai, tekę „Dragūno“ naudai – 16:14.

Antroje rungtynių pusėje abi ekipos kibo viena kitai į atlapus dar atkakliau. Į kiekvieną įvartį ekipos atsakydavo taip pat įvarčiu (18:15, 20:17, 23:20). Kėliniui įpusėjus įvyko lūžis ir uostamiesčio rankininkai padidino apsukas (26:20). Nors vilniečiai nebuvo linkę pasiduoti ir ėmė vytis varžovus, tačiau finalo sirena nuaidėjo komandas skiriant 4 įvarčiams (31:27). Taigi „Dragūnas“ ir toliau lieka vienintele kol kas pralaimėjimo šio sezono čempionate nepatyrusia komanda.

„Vilniui“ 9 įvarčius (6 iš 7 m) pelnė Martynas Lapinskas, 5 – Petras Raupėnas, 4 (1 iš 7 m) – Andrius Kliorė, po 3 – Karolis Antonovičius ir Martynas Žala, po 1 pasiekė Tadas Padolskis, Paulius Verbickas ir Simas Stankevičius.

„Dragūną“ į pergalę vedė 7 įvarčius įmetęs Lukas Simėnas, 6 (1 iš 7 m) įmetė Lukas Juškėnas, po 5 – Mindaugas Meškauskas ir Modestas Vaitekūnas, 4 (1 iš 7 m) pelnė Lukas Jurys, po 2 – Arvydas Bučius r Benas Butkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)