Iš viso – 11 nominacijų: metų sportininkė ir sportininkas, moterų ir vyrų komanda, metų sportininkas su negalia, metų pergalė, treneris, proveržis bei sugrįžimas, taip pat apdovanojimai skiriami už pagalbą sportininkams ir viso gyvenimo nuopelnus.

Dalį laureatų rinko sporto mėgėjai – jų balsai sudaro ketvirtį bendro balo. Kita dalis – Tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos bei Kūno kultūros ir sporto departamento balsai.

Į Operos ir baleto teatrą susirinko daugybė žymių sportininkų, sporto vadovų, pramogų pasaulio atstovų. Renginyje dalyvavo ir premjeras Algirdas Butkevičius, taip pat legendinis disko metikas Virgilijus Alekna, Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Tiesa, krepšininkų treneris pralaimėjo metų trenerio nominacijoje. Ją laimėjo boksininko Eimanto Stanionio treneris Vidas Bružas.

Metų sportininku pripažintas dviratininkas Ramūnas Navardauskas, pasaulio čempionate laimėjęs bronzos medalį.

Metų proveržio nominacijoje triumfavo jaunas boksininkas Eimantas Stanionis, kuris iškovojo aukso medalį Europos čempionate. Be to, jis buvo žiūrovų favoritas ir metų sportininko nominacijoje, vis dėlto padėtį pakeitė ekspertų balsai.

Metų sportininke tapo Rūtą Meilutytę nukovusi Laura Asadauskaitė. Nors plaukikė pirmavo pagal aistruolių balsus, komisijos balsai į priekį išvedė penkiakovininkę.

Rezultatai:

Metų sportininkė: penkiakovininkė Laura Asadauskaitė

Metų sportininkas: dviratininkas Ramūnas Navardauskas

Metų moterų komanda: irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė

Metų vyrų komanda: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Metų pergalė: kanojininkas Henrikas Žustautas

Metų treneris: Boksininko E. Stanionio treneris Vidas Bružas

Metų sportininkas su negalia: Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė

Metų proveržis: boksininkas Eimantas Stanionis

Metų sugrįžimas: neįgalus irkluotojas Augustas Navickas

Apdovanojimas už už pagalbą sportininkams: Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris Berndas Haake.

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus: Kazimieras Motieka

Geriausių sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)