Savaitgalį San Marine vykusiame etape jis, važiuodamas greta savo tautiečio Stefano Manzi, staigiai čiupo ir paspaudė jo stabdžių rankenėlę.

Pastarojo motociklas, lėkęs didesniu nei 180 km/h greičiu, stipriai susimėtė, bet, laimei, S. Manzi jį pavyko suvaldyti.

R. Fenati už pavojų varžovo gyvybei sukėlusį veiksmą teisėjai parodė juodą vėliavą – jam lenktynės buvo baigtos.

Po finišo kiti dalyviai ir motociklų sporto ekspertai vieningai pasmerkė tokį italo poelgį ir pavadino jį „nesuvokiamu“.

R. Fenati buvo suspenduotas artimiausiems dviem etapams, tačiau jam gresia ir apskritai diskvalifikacija iš lenktynių.

Garsus britų lenktynininkas Calas Crutchlow, šiuo metu užimantis šeštą vietą „Moto GP“ čempionate, pamatęs šį epizodą, pareiškė, kad R. Fenati niekada gyvenime nebeturėtų pasirodyti trasoje.

„Kai jis įėjo į savo garažą, komanda jį iškart turėjo iš ten išspirti. Tu negali to daryti kitam lenktynininkui trasoje, mes ir taip rizikuojame savo gyvybėmis... Už tai, kad paspaudė varžovo stabdžių rankenėlę tiesiojoje, jis turėtų būti išmestas iš sporto“, – tvirtino jis.

San Marino etapą gyvai komentavęs buvęs lenktynininkas Colinas Edwardsas italo veiksmą įvardijo kaip „neįtikėtiną“ ir „sukėlusį pavojų kito gyvybei“.

R. Fenati su S. Manzi lenktynėse sukontaktavo jau anksčiau. Tiesa, tame epizode teisėjai įžvelgė jau Stefano kaltę ir skyrė jam šešių starto vietų baudą kitame etape.

Po savo skandalingo poelgio Romano išplatino viešą atsiprašymą visam sporto pasauliui ir tikino, kad labai norėtų, jog tai tebūtų buvęs tik blogas sapnas.

Pasak, R. Fenati varžovas jį išprovokavo ankstesniame posūkyje, tačiau jis neturėjo pasiduoti tam ir atsakyti tokiu poelgiu.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)