„Su giliu liūdesiu ir užuojauta pranešame, kad vakar, nesulaukusi 90 m, iš gyvenimo pasitraukė, nesulaukusi pasaulio čempionato, geriausia Edžio „bendradarbė“, nuskridusi tik 89,17 m – „Nemeth“ 85 metrų ietis. Tai skaudi žinia mums prieš pat pasaulio čempionatą. LLAF reikės pagalvoti kaip padėti mums prieš olimpines žaidynes ir įsigyti, manau, du „Nemeth'us“ – 85 m ir 90 m“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje su lengvo sarkazmo doze rašo Edžio tėtis ir treneris Edmuntas Matusevičius.

Treniruočių stovykloje Turkijoje iki spalio 3 dienos prakaitą liesiantis ir tik tuomet į Katarą skrisiantis E. Matusevičius DELFI pasakojo, kad viskas nutiko penktadienį per treniruotę.

„Darant apšilimą paėmiau ietį nuo žemės, žiūriu, kažkokia kreivoka, ir tuomet pamačiau įskilimą. Apmaudu, kad sulūžo mano geriausia ietis, – kalbėjo lengvaatletis. – Teko skolintis iš suomio – paėmiau tokią kinietišką, kuri lankstosi kaip šaka, tai sunku ją mesti buvo. Gerai, kad turiu dar antrą ietį, kuri yra šiek tiek kitokia, ne taip man patinkanti, bet vistiek gera.“

Anot jo, pasaulio čempionatui šis incidentas reikšmės neturės – į tokias varžybas savo ieties Lietuvos čempionas ir rekordininkas niekada nesiveža, o meta kitų ietis.

Priminsime, kad su minėta ietimi yra susiję patys geriausi sportininko atsiminimai. E. Matusevičius Lietuvos čempionate šią vasarą ją numetė 89,17 m, pagerino Lietuvos ir asmeninį rekordą, bei pelnė kelialapį į olimpines žaidynes.

„Tai buvo fantastiškas metimas. Giliai mintyse tikėjausi, kad galiu šįmet numesti apie 90 m. Tikrai negalvojau, kad tiek skris ietis. Tikrai labai džiaugiausi. Rezultato siekiu visą gyvenimą. Priartėti prie to 100 m ribos visuomet džiugu“, – anksčiau DELFI yra sakęs E. Matusevičius.

Lengvaatlečio tėtis atskleidė, kad tokios ieties kaina yra apie 800-900 eurų. Matusevičiai neketina jos palikti Turkijoje, anot Edžio tėvo ir trenerio, ji verta bent asmeninio muziejaus.

E. Matusevičius ieties metimo kvalifikacijoje pasaulio čempionate startuos spalio 5 dieną, o jei prasibraus į finalą – įrankį mes paskutinę planetos pirmenybių Dohoje dieną spalio 6-ąją.

Ieties metimo sektoriuje taip pat varžysis ir Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja Liveta Jasiūnaitė. Jos kvalifikacinės varžybos vyks pirmadienį, rugsėjo 30 dieną.

„Gal tai staigmena, bet to labai laukėme – mūsų ietininkai pasibeldė į elito duris. Edis Matusevičius Palangoje numetė 89,17 m ir yra pagal rezultatą ketvirtas pasaulyje. Jeigu tiek numestų Dohoje, būtų galbūt medalis. Jis tai gali padaryti. Mūsų lūkesčiai taip pat didesni. Liveta Jasiūnaitė pernai iškovojo bronzą Europos čempionate, gerino rekordą. Jei jos planas bus įgyvendintas, ji įgis antrą piko formą tuomet, kai reikia“, – prognozavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Rugsėjo 27-spalio 6 dienomis Dohoje (Kataras) vyksta pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvauja 11 Lietuvos sportininkų.

Planetos čempiono titulą gina disko metikas Andrius Gudžius, o tarp favoritų pagal 2019-ųjų rezultatus patenka ieties metikas Edis Matusevičius (ketvirtas – 89,17 m), šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (septinta – 197 cm uždarose patalpose), trišuolininkė Diana Zagainova (vienuolikta – 14,43 m), ietininkė Liveta Jasiūnaitė (dvylikta – 63,98 m) bei Europos sportinio ėjimo taurės nugalėtoja Živilė Vaiciukevičiūtė (14-a – 1 val. 29 min. 48 sek.). Čempionate taip pat dalyvauja Europos komandiniame čempionate triumfavusi trišuolininkė Dovilė Kilty, ėjikai Arturas Mastianica ir Marius Žiūkas, maratonininkė Monika Bytautienė bei šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionato tvarkaraštis (lietuvių startai):

Rugsėjo 28 d. (šeštadienis)

17.45 val. vyrų disko metimo kvalifikacija (Andrius Gudžius)

23.30 val. vyrų 50 km sportinis ėjimas (Arturas Mastianica)

Rugsėjo 29 d. (sekmadienis)

23.30 val. moterų 20 km sportinis ėjimas (Živilė Vaiciukevičiūtė)

Rugsėjo 30 d. (pirmadienis)

16.30 val. arba 18.00 val. moterų ieties metimo kvalifikacija (Liveta Jasiūnaitė)

21.25 val. vyrų disko metimo finalas (Andrius Gudžius, jei pateks)

Spalio 1 d. (antradienis)

16.50 val. vyrų šuolių į aukštį kvalifikacija (Adrijus Glebauskas)

21.20 val. moterų ieties metimo finalas (Liveta Jasiūnaitė, jei pateks)

Spalio 3 d. (ketvirtadienis)

16.40 val. moterų trišuolio kvalifikacija (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty)

Spalio 4 d. (penktadienis)

20.15 val. vyrų šuolių į aukštį finalas (Adrijus Glebauskas, jei pateks)

23.30 val. vyrų 20 km sportinis ėjimas (Marius Žiūkas)

Spalio 5 d. (šeštadienis)

16.30 val. arba 18.00 val. vyrų ieties metimo kvalifikacija (Edis Matusevičius)

20.35 val. moterų trišuolio finalas (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty, jei pateks)

Spalio 6 d. (sekmadienis)

19.55 val. vyrų ieties metimo finalas (Edis Matusevičius, jei pateks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)