Antrame raunde smaugimo veiksmu pergalę iškovojęs dagestanietis netrukus pravirko ir nusimetęs pirštines paskelbė, jog tai buvo paskutinė jo karjeros kova.

32-ejų kovotojas pasiekė 29-ąją karjeros pergalę. UFC superžvaigždė per savo karjerą nepralaimėjo nė karto.

Lengvo svorio kategorijos (iki 70,3 kg) pasaulio čempionas savo diržą apgynė trečią kartą: prieš metus jis įveikė Dustiną Poirier, o užpernai – Conorą McGregorą.

Kol dėl traumos ir tėvo mirties Ch. Nurmagomedovas nekovojo, laikinąjį čempiono diržą po pergalės prieš Tony Fergusoną buvo iškovojęs J. Gaethje.

Ch. Nurmagomedovas be savo tėvo ir trenerio Abdulmanapo palaikymo kovėsi pirmą kartą. 57-erių vyras liepą mirė po koronaviruso sukeltų komplikacijų.

„Tai buvo mano paskutinė kova. Be tėvo į narvą tikrai nebegrįšiu. Mama nenori, kad aš kaučiausi be tėvo, o aš pažadėjau jai, kad ši kova bus paskutinė. Jei duodu žodį, privalau jo laikytis.

Dėkoju UFC vadovams už suteiktą šansą ir viską, ką jie dėl manęs padarė. Dėkoju ir savo varžovui Justinui. Žinau, kad jis yra puikus žmogus“, – po kovos kalbėjo Ch. Nurmagomedovas.

Emocingai atsisveikinusį Ch. Nurmagomedovą su pergale nuoširdžiai sveikino ne tik nugalėtasis J. Gaethje, bet ir itin aršiu priešininku anksčiau buvęs airis C. McGregoras, parašęs čempionui žinutę socialiniame tinkle.


Ch. Nurmagomedovas kovą pradėjo atsargiai ir leido varžovui atakuoti stovėsenoje, tačiau paskutinę pirmo raundo minutę galiausiai ėmėsi imtynių veiksmų ir pabandė laužti J. Gaethje ranką.

Pirmajame raunde iki galo atlikti laužimo veiksmo Ch. Nurmagomedovas nesuspėjo, tačiau jau antrojo raundo pradžioje J. Gaethje vėl buvo parverstas bei turėjo pasiduoti po trikampio smaugimo veiksmo.

J. Gaethje per karjerą yra iškovojęs 22 pergales. 31-erių amerikietis iki šiol buvo pralaimėjęs tik du kartus – prieš Eddie Alvarezą ir Dustiną Poirier.

Kitose „UFC 254“ kovose pergales iškovojo Robertas Whittakeris, Aleksandras Volkovas, Philas Hawesas, Lauren Murphy, Magomedas Ankalajevas, Tai Tuivasa, Šavkatas Rachmonovas, Casey Kenney, Miranda Maverick ir Joelis Alvarezas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)