„Vilniaus taurė 2015“ - FAI (Federation Aeronautique Internationale) antros kategorijos maršrutinių skrydžių tarptautinės varžybos. Šiemet varžybose dalyvavo 38 pilotai iš Lietuvos ir Lenkijos. Varžybų metu įvyko 3 pratimai. Pilotai varžėsi keturiose įskaitose.

Pilotai specialių išvilktuvų pagalba iškeliami į 500-600 metrų aukštį. Toliau viską lemia piloto sugebėjimas kuo ilgiau išsilaikyti skrydyje šiltų oro srovių pagalba ir kuo greičiau įveikti sudarytą maršrutą.

Pirmą dieną dėl silpno vėjo buvo sudarytas 43 km trikampio formos pratimas, kurį sėkmingai baigė 16 pilotų. Antrą dieną sustiprėjus vėjui buvo sudarytas 47 km atstumo pratimas, kurį baigė 13 pilotų. Trečią ir lemiamą 29 km pratimą baigė 9 pilotai.

Visas dienas lyderiai keitėsi ir intriga buvo išlaikyta iki pat varžybų pabaigos. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog varžybų nugalėtoju tapo vilnietis Vitalis Bogdanovičius, surinkęs 2433 taškus. Antrą vietą užėmė šiaulietis Lukas Limantas (2297), o trečia vieta atiteko vilniečiui Robertui Pesliakui (2269).

Tarp Lenkijos pilotų geriausiai pasirodė Krzysztofas Maciejczukas, užėmęs 10-ą vietą. Varžybose dalyvavo ir 2 moterys. Rūta Araminaitė užėmė 19-ą vietą, o Lenkijos pilotė Urszula Rzepecka - 22-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją