Šiaulių „Vairo“ komandos pagrindu sudaryta „Transbuso“ ekipa siekė atsirevanšuoti už praėjusiais metais Lietuvos čempionate patirtą nesėkmę ir galingai pradėjo rungtynes. Po Evaldo Štitilio ir Justino Urbono prispaudimų ir tikslių Kęstučio Marcišausko realizacijos bei baudos smūgių, „Transbusas“ pirmajame kėlinyje pirmavo 15:0.

„Baltrex-Šiauliai“ savo sugebėjimus pademonstravo antroje susitikimo dalyje. Armandas Kalinauskas atliko pirmąjį žeminimą, o Dovydas Taujanskas taikliais smūgiais leido „Baltrex-Šiauliams“ sumažinti atsilikimą iki dviejų taškų – 13:15. „Transbuso“ komanda taip pat išnaudojo varžovų pražangas ir po K. Marcišausko smūgių kiek nutolo – 21:13. Po D. Taujansko baudos smūgio 72-ąją min. skirtumas sumažėjo iki penkių taškų (21:16).

Rungtynių laikui einant į pabaigą (79 min.), „Baltrex-Šiaulių“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas, „lazeriu“ pravardžiuojamas Vytaras Bloškys perėmė kamuolį, perbėgo per visa aikštę ir po įspūdingo šuolio prispaudė kamuolį įskaitiniame plote bei išlygino rezultatą. D. Taujanskas nesunkiai atliko realizacijos smūgį ir padėjo „Baltrex-Šiauliams“ iškovoti įspūdingą pergalę.

„Esu patenkintas savo komanda ir nuostabia pergale. Malonu, kad vyrai kovėsi iki galo ir laimėjo. Manau, kad varžovai pabaigoje pavargo, o mūsų vaikinai antrajame kėlinyje pradėjo tikėti savimi. Pirmas 20 min. tik žiūrėjome į priešininką“, – pasakojo „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

„Pirmajame kėlinyje žaidėme disciplinuotai, dominavome grumtynėse ir turėjome rezultatą. Antrajame kėlinyje situacija pasikeitė, gavome geltoną kortelę, keletas žaidėjų patyrė traumas ir tas atsiliepė. Atlaikėme varžovų spaudimą iki varžybų pabaigos. Pabaiga sėkmingiau susiklostė priešininkų komandai, bet mūsų komanda kovėsi iki galo“, – mintimis dalinosi „Transbuso“ ekipos žaidėjas K. Marcišauskas.

Rungtynes įdėmiai stebėjo ir Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha. Abejose komandose žaidžia dauguma Lietuvos rinktinės narių.

„Tai buvo puikus mačas. Buvo įdomu stebėti nacionalinės rinktinės žaidėjus, rungtyniaujančius vieni prieš kitus. Dar praėjusią savaitę jie buvo komandos draugais, o dabar žaidė priešingose ekipose. Manau, tai buvo rungtynės, kuriose „Transbusas“ nusipelnė laimėti, bet „Baltrex-Šiauliai“ įrodė, kad turi čempionų charakterį ir sulaukę galimybės išplėšti pergalę, ja pasinaudojo. Atrodė, kad jiems bus nelengva atsitiesti, bet žaidėjų charakteris leido jiems išlikti žaidime“, – įspūdžiais dalinosi N. Manyosha.

„Baltrex-Šiaulių“ klubui 13 taškų pelnė D. Taujanskas, po 5 – A. Kalinauskas ir V. Bloškys.

„Transbuso“ ekipai 11 taškų pelnė Kęstutis Marcišauskas, po 5 – Evaldas Štitilis ir Justinas Urbonas.

Šiaulių „Šiaulių-PRC“ komanda namuose 51:29 (26:10) nugalėjo Vilniaus „VRA-Tomosta“ regbininkus.

Nugalėtojams po 10 taškų pelnė Lukas Dzelve, Deividas Jokubauskas, Vaidas Marčiauskas ir Modestas Balčiūnas, 6 – Dominykas Matuzevičius, 5 – Rimantas Milaševičius.

Pralaimėjusių gretose 10 taškų surinko Siyabulela Mlalande, po 5 – Dainius Čaščinas, Artūras Vigura ir Aurimas Streckis, 4 – Giedrius Narakas.

Kitose rungtynėse įspūdingą pergalę iškovojo Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“, išvykoje net 110:0 (52:0) sutriuškinęs Panevėžio „Klevo“ atstovus.

Kauniečiams 19 taškų pelnė Justinas Šernas, 15 – Ginas Medvedevas, 11 – Eimantas Jatautas, po 10 – Valdas Monginas ir Gytis Derenčius, po 5 – Domantas Bagužis, Kasparas Krasauskas, Tomas Bieliauskas, Gedas Monginas, Evaldas Prišmontas, Marius Albrikas ir Mykolas Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)