2005 metais J. Brownas NFL naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 124-as ir pajėgiausioje pasaulyje amerikietiškojo futbolo lygoje praleido devynis sezonus.

2012-aisiais iš „Rams“ klubo atleisto 29-erių futbolininko žaidimo lygis jau buvo kritęs, tačiau juo vis tiek domėjosi ne viena komanda. Net ir sulaukęs konkretaus „Baltimore Ravens“ ekipos pasiūlymo amerikietis nusprendė baigti profesionalo karjerą. NFL pasaulis liko nustebęs.

„Mano agentas sakė, kad darau didžiausią klaidą gyvenime, – CBS televizijai prieš porą metų neįtikėtiną istoriją pasakojo J. Brownas. – Bet aš pažvelgiau jam tiesiai į jį ir atsakiau, kad ne.“

Už uždirbtus pinigus futbolininkas įsigijo ūkį su 1000 akrų (apie 404 hektarai) žemės, kurioje augina bulves ir kitas daržoves. Įdomiausia, kad ūkininkauti J. Brownas išmoko stebėdamas vaizdelius „YouTube“ kanale.

Visa tai dabar 33-ejų metų amerikietis daro norėdamas padėti neturtingiesiems – užaugintą daržovių jis aukoja maisto bankams. „New & Observer“ duomenimis, 2016-ųjų rudenį J. Brownas paaukojo 46 tūkst. svarų (beveik 21 toną) saldžiųjų bulvių ir 10 tūkst. svarų (kiek daugiau nei 4,5 tonos) agurkų, rašo „Business Insider“.

„Pamatyti, kaip jos iššoka iš žemės yra pats gražiausias vaizdas, kokį tik galima pamatyti“, – apie saldžiųjų bulvių derliaus nuėmimą pasakojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)