80 tūkstančių žiūrovų užpildytame Londono „Twickenham“ stadione tapo neįtikėtino regbio spektaklio liudininkais. Škotijos regbininkai buvo labai arti fantastiškos pergalės prieš Australijos komandą, bet pastarieji po taiklaus Bernardo Foley baudos smūgio paskutinę, 80-ąją minutę, išplėšė pergalę 35:34 (15:16).

Daug diskusijų susilaukusioje atakoje teisėjas įžvelgė škotų žaidėjo nuošalę. B. Foley smūgis palaidojo škotų svajonę žaisti pusfinalyje. Šis epizodas dar bus aptarinėjamas ilgai, nes teisėjas atsisakė peržiūrėti oficialių atakos pakartojimą ir buvo įsitikinęs savo teisingumu, o 80 tūkst. žiūrovų dideliuose ekranuose matė, kaip teisėjas veikiausiai suklydo.

„Tai buvo pražanga ir viskas teisinga. Vienas žaidėjas buvo sulaikytas neleistinai. Noriu pagirti škotus, kurie pademonstravo puikų žaidimą. Mes padarėme savo darbą, atlikome penkis žeminimus ir džiaugiamės eidami tolyn“, – po rungtynių kalbėjo australų treneris Michael Cheika.

„Labai skaudu. Vaikinai sužaidė puikiai. Jie niekada nepasidavė ir kovojo visas rungtynes, todėl tai tokios baigties jie nenusipelnė“, – teigė Škotijos komandos strategas Vernas Cotteris.

Australija šeštą kartą pateko į pasaulio pirmenybių pusfinalį ir pagal šį rodiklį pasivijo pasirodymą šių metų pirmenybėse jau baigusią Prancūziją. Daugiau – septynis – kartus pusfinalyje yra žaidusi tik Naujoji Zelandija.

T. Seymoutas žeminimą atliko penktose rungtynėse iš eilės. Tik legendinis škotas Alecas Purvesas tą yra padaręs šešeriose rungtynėse paeiliui.

Argentinos komanda iškovojo pergalę prieš airius 43:20 (20:10), bet galutinis rezultatas neatspindi kovos, kuri buvo sausakimšame „Millennium“ stadione Kardife.

Argentinos regbininkai fantastiškai pradėjo rungtynes prieš stipriai nukraujavusią Airijos komandą ir po įspūdingų Mariaso Moronio ir Juano Imhoffo atakų jau 13-ąją minutę pirmavo 17:0. Vis dėlto airiai atsigavo po sunkios pradžios ir Luke'as Fitzgeraldas sugebėjo prispausti kamuolį įskaitiniame plote ir argentiniečių pranašumas prieš antrąjį kėlinį sumažėjo iki 10 taškų – 20:10.

Antrame kėlinyje Jordi Murphy sumažino airių atsilikimą iki 3 taškų (20:23), bet vėliau Joaquinas Tuculetas ir J. Imhoffas vėl leido argentiniečiams nutolti, o taikliais smūgiais koja varžovus baudė Argentinos rinktinės žvaigždė Nicolas Sachezas. Jis pelnė net 23 taškus ir buvo pripažintas naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Airijos rinktinė, kuri dar nei karto nėra žaidusi pasaulio čempionato pusfinalyje, šiose rungtynės turėjo verstis be traumuotų lyderių Paulo O'Connello, Johnny Sextono, Peterio O'Mahony, Seano O'Breano ir Jaredo Payne'o.

Argentinos komanda pasaulio čempionatuose prieš Airiją laimėjo visas trejas rungtynes. N. Sanchezas tapo rezultatyviausiu šio čempionato žaidėjų su 74 taškais, o J. Imhoffas tapo pirmuoju argentiniečiu, kuris per vieną čempionatą atliko penkis žeminimus.

Kitą savaitgalį vyksiančiuose pusfinaliuose susikaus Naujoji Zelandija ir Pietų Afrikos Respublika bei Australija ir Argentina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)