Likus kiek daugiau nei ratui iki finišo 29-erių stajerė didino greitį prieš varžovę ir įveikusi priešpaskutinį ratą iškėlė rankas į viršų, o veidą papuošė šypsena. Sportininkė manė, kad iškovojo sidabro medalį.

Sunku suprasti, kaip patyrusi stajerė galėjo neišgirsti signalo, skelbiančio sportininkėms, kad iki finišo dar liko paskutiniai 400 metrų.

Ją aplenkė britė Eilish McColgan, pakilusi į antrą vietą, o lyderės pozcija priklausė Nyderlandų bėgikė Sifan Hassan.

Savo klaidą supratusi Izraeliui atstovaujanti bėgikė pasileido į paskutinį ratą, tačiau jau pavyti nutolusių varžovių nepavyko – Lonah Chemtai Salpeter finišavo ketvirta.

Pergalę iškovojo Nyderlandų bėgikė Sifan Hassan – 14:46.12 min.

Galiausiai po finišo teisėjai įžvelgė dar vieną Izraelio stajerės klaidą – bėgimo pradžioje ji mynė takelio liniją ir buvo apskritai diskvalifikuota.

Lonah Chemtai Salpeter rugpjūčio 8 d. iškovojo Europos čempionės titulą 10 000 m bėgimo rungtyje.


Švedo triumfas ir britų pergalės estafetėse

Paskutinę čempionato dieną nustebino 18-metis švedas Armandas Duplantis, kuris šuolių į tolį rungtyje pranoko favoritais laikytus varžovus ir iškovojo Europos čempiono titulą.

Jis nušoko 6,05 metrus ir pagerino pasaulio dvidešimtmečių rekordą. Švedas pranoko 21-erių rusą Timurą Morgunovą (6,00 m), tik trečias liko uždarų patalpų pasaulio čempionas, Rio de Žaneiro olimpinis vicečempionas, 31-erių prancūzas Renaudas Lavillenie (5.95 m).


Senojo žemyno pirmenybės baigėsi 4 po 100 m bėgimo vyrų estafete, čia triumfavo jungtinė britų ir Šiaurės Airijos rinktinė (CJ Ujah, Zharnelis Hughesas, Adamas Gemili ir Harry Aikines-Aryeetey) – 37.80 sek., antrą vietą užėmė Turkijos kvartetas, pasiekęs šalies rekordą (37.98 sek.), trečią vietą užėmė Nyderlandų ketveriukė (38.03 sek.).


Analogiškoje moterų estafetėje pergale džiaugėsi taip pat Didžiosios Britanijos sprinterės – Asher-Smith, Asha Philip, Bianca Williams ir Imani Lansiquot (41.88 sek.), antrą vietą iškovojo Nyderlandų bėgikės (42.15 sek.), bronzos medaliais pasidabino Vokietijos sprinterės (42.23 sek.).

Europos lengvosios atletikos čempionato bedroje medalių įskaitoje triumfavo britai, kurių sąskaitoje – 7 aukso, 5 sidabro ir 6 bronzos apdovanojimai.

Antri liko lenkai (7 aukso, 4 sidabro, 1 bronzos medalis), treti – šeimininkai vokiečiai (6, 7, 6).

Lietuva su aukso ir bronzos medaliais užėmė 17-ą poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)