„Prašau, nereikia karo. Nesvarbu, kas kariauja – Rusija, Ukraina, ar kuri nors kita šalis – šiame pasaulyje mes galime ir turime gyventi taikiai“, – bendraudamas su žiniasklaida po komandos treniruotės pareiškė 36 metų ledo ritulininkas.

Nuo 2005 m. Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) žaidžiantis A. Ovečkinas ne vienerius metus atvirai palaikė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Tačiau dabar jis pripažino, kad Rusijos invazija į Ukrainą yra labai skausminga.

„Gimiau Rusijoje, esu šios šalies pilietis, tačiau turiu daug draugų ir Ukrainoje. Aš negaliu kontroliuoti politikų priimamų sprendimų, tai nepriklauso nuo mano valios. Bet man labai skaudu ir sunku matyti karą Ukrainoje. Tai turi pasibaigti. Nenoriu, kad kas nors nukentėtų arba žūtų. Tikiuosi, kad karas greitai baigsis ir mes visi gyvensime taikoje“, – vylėsi A. Ovečkinas.


Vis dėlto, Ovečkinas nesiryžo atvirai pasmerkti V. Putino sprendimo užpulti Ukrainą. „Jis yra Rusijos prezidentas, o aš esu sportininkas ir neužsiimu politika. Tiesiog matau, kokie siaubingi dalykai šiuo metu dedasi ir nuoširdžiai tikiuosi, kad visa tai kuo greičiau pasibaigs, nes padėtis tikrai labai baisi“, – konstatavo ryškiausia Rusijos ledo ritulio žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)