Susipažinę su skandalingais dokumentuose minimais faktais, Latvijos rinktinės atstovai nusprendė nelaukti tarptautinių organizacijų žingsnių ir patys imtis iniciatyvos.

„Gana, taurė sklidina. Padarysime tai, kas priklauso nuo mūsų pačių. Būtume labai laimingi, galėdami dalyvauti pasaulio čempionate bet kurioje kitoje trasoje, bet tik ne Sočyje, kur 2014 metais buvo pavogta olimpinė dvasia“, – DELFI.lv cituoja oficialų latvių rinktinės pareiškimą.

Tokį žingsnį paskatino apmaudas, kuris po 2014 metų Sočio žiemos olimpinių žaidynių turėjo likti komandos lyderiui, dabartiniam planetos čempionui Martinui Dukurui.

Tituluotas skeletonininkas tuomet laimėjo sidabrą, nusileidęs tik rusui Aleksandrui Tretjakovui. Pastarojo pavardė R. McLareno ataskaitoje minima tarp atletų, kurie įtariami sukčiavimu.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) tyrėjo teigimu, Sočio žaidynių metu šeimininkų dopingo mėginiai buvo slapčia sukeičiami arba klastojami. Esą net dvylikos olimpinius medalius 2014-aisiais laimėjusių rusų mėginių apsauga buvo pažeista.

Įtariama, kad iš viso daugiau nei tūkstantis Rusijos atletų iš 30 sporto šakų dalyvavo valstybės remiamoje dopingo vartojimo kampanijoje, kuri šalyje vyko nuo 2011 metų. Manoma, kad konspiracija buvo įtraukusi tiek aukščiausius šalies sporto vadovus, tiek valstybės institucijas, tiek saugumo tarnybas. Oficialioji Maskva visus kaltinimus neigia.

Paskelbus naujausius duomenis apie beprecedentį rusų dopingo skandalą, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paragino perkelti Rusijoje turinčias vykti tarptautines pirmenybes į kitas šalis. Bet kol kas nė viena federacija nepranešė pasiryžusi tokiai išeičiai.

Kiek anksčiau apie galimą bobslėjaus ir skeletono čempionato boikotą viešai svarstė ir JAV rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)