Vyrų vieneto kategorijos pagrindinį prizą iškovojo Švedijai atstovaujantis Felixas Burestedtas. Su juo beveik porą metų BEC Aukščiausio meistriškumo centre Danijoje dirba ir svarbiausioms varžyboms jį ruošia Kęstutis Navickas.

Per tą laiką F. Burestedtas Tarptautinės badmintono federacijos (BWF) pasaulio reitinge šoktelėjo net per 120 pozicijų ir įkopė į geriausių planetos badmintonininkų šimtuką. Šiuo metu lietuvio treniruojamas sportininkas užima 89-ąją BWF reitingo poziciją ir tai yra geriausias jo pasiektas rezultatas.

Pergalė Portugalijoje – antras badmintonininko per šį laikotarpį laimėtas pasaulio reitingo suaugusiųjų turnyras. Pirmą kartą K. Navicko treniruojamas sportininkas trofėjų į viršų kėlė Kaune surengtame BWF pasaulio reitingo turnyre „YONEX Lithuanian International 2018“.

Nors pats K. Navickas dirba Danijoje, Lietuvoje jau kelis metus veikia jo įkurta badmintono akademija, kurios suburta komanda tapo praėjusių metų Lietuvos aukščiausios lygos čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją