Lietuvos čempionate šiais metais pirmą kartą dalyvavo ne tik nuolatiniai svečiai iš Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos Kaliningrado srities, bet ir vokiečiai.

Laukia išvyka į Katarą

Moterų varžybose G. Venčkauskaitė surinko 1369 taškus ir aplenkė kolegę Liną Batulevičiūtę (1359) bei baltarusę Tatjaną Chaldobą (1322). Ketvirta liko visose elitinėse pasaulio varžybose nuolat dalyvaujanti vokietė Anika Schleu – 1310.

Jaunimo kategorijoje pirma buvo T. Chaldoba (1322). Antra liko jos tautietė Tatjana Rogačiova (1303), tik dėl aukštesnės vietos paskutinėje – jojimo – rungtyje aplenkusi Aureliją Tamašauskaitę (1303). Moterų įskaitoje šis rezultatas vilnietei leido užimti šeštąją vietą.

„Lietuvos čempionate turėjau keletą psichologinių užduočių, viskas vyko sklandžiai, nebuvo sunkumų kurioje nors rungtyje, todėl ir laimėjau, – džiaugėsi G. Venčkauskaitė. – Į pirmąją vietą pakilau ketvirtojoje – plaukimo – rungtyje, vėliau be klaidų jojau ir išsaugojau poziciją.“

Lietuvos čempionate šį kartą nedalyvavo po atostogų tik pradėjusi sportuoti geriausia 2015 metų pasaulio penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, čempionės titulą ginti turėjusi Karolina Gužauskaitė (asmeninės priežastys) ir susirgusi Ieva Serapinaitė, tačiau konkurencijos čempionei netrūko.

„Konkurencija buvo tikrai didelė. Manėme, kad atvyks silpnesnės vokietės, tačiau atvažiavo labai pajėgios sportininkės, nuolat dalyvaujančios aukščiausio lygio varžybose. Todėl kovoti tikrai buvo su kuo“, – teigė G. Venčkauskaitė.

Lietuvos čempionatas kaunietei buvo ir puikus jėgų pasitikrinimas prieš laukiančias aukšto lygio varžybas – lapkričio pabaigoje G. Venčkauskaitė Kataro sostinėje Dohoje dalyvaus Čempionų čempiono („Champion of champions“) taurės turnyre.

Nesitikėjo net patekti tarp prizininkų

Vyrų suaugusiųjų ir jaunimo įskaitose čempionu tapo 18-metis D. Vaivada, surinkęs 1468 taškus. antras abejose kategorijose buvo rusas Viktoras Saukhas (1458).

Trečiąją vietą tarp suaugusiųjų užėmė vokietis Alexanderis Nobisas (1456), neseniai vykusiose pasaulio kariškių žaidynėse Korėjoje užėmęs labai aukštą antrąją vietą (Lietuvos čempionato kovas iš šalies stebėjęs Justinas Kinderis Korėjoje buvo 11-as). Ketvirtas liko Lukas Kontrimavičius (1429), kuris įspūdingu stiliumi laimėjo kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį, bet aukščiau nepakilo dėl labai nesėkmingo pasirodymo fechtavimosi rungtyje.

Jaunimo kategorijoje trečiąją vietą užėmė latvis Pavelas Švecovas (1428).

D. Vaivada teigia, kad sužinojęs Lietuvos čempionato dalyvių sąrašą nesitikėjo net patekti tarp prizininkų.

„A. Nobisas yra labai aukšto lygio sportininkas. Taip pat atvyko latvis Ruslanas Nakonečnas (1420 taškų, 6 vieta), šiemet laimėjęs pasaulio taurės etapą Kaire (D. Vaivada tuomet liko 19-as). Tikrai nemaniau, kad galiu patekt net tarp prizininkų, – sakė jaunasis kaunietis. – Vis dėlto viskas pavyko gerai, prastesnis buvo tik pasirodymas kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje.“

Naujasis Lietuvos čempionas, kaip ir visi penkiakovininkai, tik pradeda pasirengimą naujam sezonui. Sportininkas dar mėnesį treniruosis Kaune, vėliau laukia treniruočių stovykla ir pirmasis 2016-ųjų startas varžybose Vengrijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją