Į Senojo žemyno pirmenybes Lietuva deleguoja po du sportininkus kiekvienoje svorio kategorijoje – iš viso 14 karatė meistrų. Dar du atletai varžysis kata (kovinių veiksmų demonstravimo) rungtyje.

Pirmą kartą tokio rango suaugusiųjų varžybose pasirodys Brigita Gustaitytė, Justinas Kvietka, Juras Sokolovas ir Eventas Gužauskas.

Lietuvos čempionate, kuriame sprendėsi rinktinės sudėtis, jaunimas nukonkuravo tokius tituluotus sportininkus kaip Andrius Draugelis, Edgardas Sečinskis ar Gabija Gudeliauskaitė, likusius už borto.

Varšuvoje nebus ir treneriu tapusio Oresto Proco ir po traumos nespėjusio atsigauti Andriaus Misecko. Bet vilčių dar kartą susišluoti visą glėbį medalių lietuviai neatsisako.

„Mūsų rinktinė tikrai stipri. Tai įrodo faktas, kad Europos čempionato prizininkai pralaimi Lietuvos čempionate“, – sakė Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) prezidentas Vidmantas Poškaitis.

„Atranka buvo labai karšta, ginčijomės dėl kiekvieno žmogaus. Visi sveiki, motyvuoti, belieka nepramiegoti savo šanso“, – antrino vienas rinktinės trenerių Paulius Klapatauskas.

Ant tatamio Lenkijos sostinėje po dvejų metų pertraukos užlips buvęs planetos vicečempionas ir daugkartinis Europos čempionas Lukas Kubilius. Į aktyvų sportą sugrįžęs sunkiasvoris tikisi įrodyti, kad yra vertas kelialapio į ateinantį lapkritį Japonijoje vyksiančias pasaulio pirmenybes.

Lukas Kubilius

„Logiška, kad per tiek laiko sportininkas gali prarasti varžybų jausmą. Bet treniruočių stovykloje Lukas pasirodė visame gražume ir nutrynė visas abejones. Šis žmogus važiuoja į čempionatą ne šiaip pasirodyti, o siekti maksimalaus rezultato“, – pažymėjo P. Klapatauskas.

Po metų grįžta ir jo auklėtinė Rita Pivoriūnaitė, taip pat nusitaikiusi į aukščiausios prabos medalį.

Moterims tik auksas garantuos teisę kovoti Tokijuje. Dar keturios karatistės iš Europos po čempionato bus atrinktos pagal reitingą, įvertinantį pastarųjų trejų metų laimėjimus.

Pirmi keturi bilietai į pasaulio čempionatą merginoms buvo išdalinti Kaune pernai vykusiame Europos čempionate be svorio kategorijų. Jie atiteko prizininkėmis tapusioms Ingai Mikštaitei ir G. Gudeliauskaitei, taip pat rumunei Vivianai Chirilai ir lenkei Agatai Kaliciak.

Vyrų atranka į kas ketverius metus rengiamas prestižines planetos pirmenybes be svorio kategorijų vyksta pagal kitokį principą. Lietuvai jau paskirta maksimali penkių sportininkų kvota, o konkrečius kovotojus savo nuožiūra turės atrinkti LKKF.

Europos suaugusiųjų ir jaunių pirmenybės Varšuvoje vyks balandžio 17-18 dienomis, jose pasirodys 357 dalyviai iš 27 valstybių. Čempionų titulus iš lietuvių šįkart gins I. Mikštaitė ir Raimundas Paškauskas. Prieš metus aukso medaliu Europos čempionate pasipuošė ir A. Draugelis.

Lietuvos jaunių rinktinę Lenkijoje sudarys 24 kovotojai.

Lietuvos suaugusiųjų rinktinės sudėtis

Moterys:

Diana Mačiūtė (kata, iki 55 kg.)
Rita Pivoriūnaitė (kata, iki 55 kg.)
Rūta Brazdžionytė (iki 65 kg.)
Inga Mikštaitė (iki 65 kg.)
Brigita Gustaitytė (virš 65 kg.)
Nora Vaznelytė (virš 65 kg.)

Vyrai:

Gintas Gervelis (kata)
Raimundas Paškauskas (kata)
Aivaras Dadura (iki 70 kg.)
Jonas Eimontas (iki 70 kg.)
Vytautas Cėpla (iki 80 kg.)
Justinas Kvietka (iki 80 kg.)
Valdemaras Gudauskas (iki 90 kg.)
Juras Sokolovas (iki 90 kg.)
Eventas Gužauskas (virš 90 kg.)
Lukas Kubilius (virš 90 kg.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)