Britų pirmą kartą surengtame „Ultimate Strongman World Championships“ turnyre dalyvavo dvylika galiūnų.

Favoritu laikytas daugiausiai titulų per karjerą iškovojęs lietuvis. Tačiau keturissyk pasaulio čempionas ir rekordinius aštuonis kartus prestižinių „Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtojas į prizininkų trejetą neprasimušė ir liko septintas.

Niukaslyje triumfavo vietos publikos numylėtinis Laurence'as Shahlaei.

Primename, kad praėjusį rudenį akivaizdžiai pasikeitusios Ž. Savicko kūno formos nustebino daugelį: Vilniuje gyvenantis biržietis ėmė panašėti į kultūristą. Veteranas teigė numetęs apie 30 kg, bet patikino nesiruošiantis trauktis iš galiūnų sporto ir dalyvausiantis svarbiausiose kito sezono varžybose.

Spalį jis pretendavo į Seimo nario mandatą, bet tapti parlamentaru Ž. Savickui nepavyko.

Kaip vėliau feisbuke tvirtino pats Ž. Savickas, jis vis dar jaučia 2015-asiais kovo mėnesį „Arnold Strongman Classic“ varžybų naščių nešimo rungtyje patirtos traumos pasekmes.

„Tik po metų pasirodė visos traumos pasekmės. Man atrofavosi visi kairės pusės raumenys: krūtinė, nugara, pečiai, bicepsas ir tricepsas. Per kelias dienas praradau 90 proc. jėgos. Aktyvi reabilitacija tęsiasi jau devynis mėnesius ir ji dar tęsis mažiausiai tris mėnesius. Geriausia treniruotė yra varžybos, todėl rugsėjo mėnesį dalyvavau turnyre Azijoje, kur buvau antras. Rimtesnės varžybos buvo šį savaitgalį. Nors užėmiau septintą vietą, rezultatai rungtyse buvo žymiai geresni nei rugpjūtį. Esu geriausios sportinės formos, kokios esu buvęs gruodžio mėnesiais per pastaruosius penkerius metus. Ne visada keliamas tikslas laimėti. Tikrasis sugrįžimas bus 2017 metais. Tuomet varžybose tikslai jau bus vietos“, - rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)