Turnyro finale PAR regbininkai 26:5 nepaliko didesnių vilčių olimpinei čempionei Fidžio komandai. Šios dvi ekipos kartu žaidė ir B grupėje, kuomet pergalę taip pat užtikrintai 31:12 iškovojo PAR rinktinė.

PAR rinktinės lyderis Seabelo Senatla buvo pripažintas geriausiu šio etapo žaidėju ir taip pat tapo daugiausiai žeminimų per visą istoriją atlikusiu PAR regbininku. Kamuolį įskaitiniame plote pasaulio serijos varžybose jis prispaudė net 180 kartų.

PAR regbininkai pasaulio regbio-7 serijos etapą Naujojoje Zelandijoje laimėjo po 15 metų pertraukos.

„Šiek tiek perdegiau finalo pradžioje, bet vėliau grįžau į savo formą. Mes išlikome kantrūs ir primetėme savo žaidimą. Mūsų komandos žaidėjų tarpusavio ryšys yra labai geras, visi puikiai vienas kitą jaučiame. Mes esame viena didelė šeima ir aikštėje atiduodame viską, ką turime“, – sakė S. Senatla.

Dramatiškose rungtynėse dėl trečiosiose vietos Škotijos rinktinė 28:22 nugalėjo netikėtai toli šiame etape nužygiavusią Kanadą.

Penktąją vietą užėmė Kenijos komanda, kuri mače dėl „Trophy“ titulo 19:17 įveikė savų žiūrovų lūkesčių neišpildžiusią Naujosios Zelandijos ekipą.

Po šio etapo PAR rinktinė turi 63 taškus ir dar labiau sustiprino lyderės poziciją. Čempiono titulą ginantis Fidžis (51 tšk.) užima antrąją vietą, o už jo rikiuojasi dvi Europos komandos – Anglija (49 tšk.) ir Škotija (44 tšk.).

Ketvirtasis (iš 10) pasaulio serijos etapas vyks vasario 4-5 dienomis Sidnėjuje (Australija).

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po trijų etapų:

1. PAR 63 tšk.
2. Fidžis 51
3. Anglija 49
4. Škotija 44
5. Naujoji Zelandija 39
6. Velsas 30
7. Prancūzija 28
8. Australija 25
9. Argentina 25
10. Kenija 25

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją