Nemokamoje atviroje treniruotėje dalyvavo ir Ž. Savickas, o jį, sveriantį 167,40 kg, į orą iškėlė profesionalus jogos instruktorius Karolis Valickas. Galiūnui įspūdį paliko tai, kad reikia stipriai susikoncentruoti ir išmokti valdyti savo kūną. Porą kartų pasitreniravę vyrukai parodė savo pasiekimus viešai.

Patyrusio instruktoriaus K. Valicko teigimu, iškelti Ž. Savicką nebuvo sunku. Svarbiausia – visiškas acroyogos partnerių pasitikėjimas. Nepaisant svorio skirtumo, pora turi išlaikyti balansą. Tai ypač svarbu, kai acroyoga atliekama ne ant žemės, o ant podiumo, kaip tai ir buvo iškeliant galiūną. Jam teko atsistoti ant podiumo krašto ir dar atsilenkti, pasitikint, kad perpus mažiau sveriantis treneris išlaikys jųdviejų balansą ir iškels Ž. Savicką.

Žydrūnas Savickas ir Karolis Valickas

Renginyje kiekvienas norintis galėjo išbandyti šią pakankamai naują sporto rūšį Lietuvoje, vis daugiau populiarumo. Acroyogos apjungia akrobatiką, jogą ir masažo praktiką. Ji atliekama poromis.

Europos sporto savaitė - tai nauja Europos Komisijos iniciatyva, propaguojanti sportą ir sveiką gyvenimo būdą, siekiant paskatinti žmones susirūpinti savo fiziniu aktyvumu ir jį didinti.

Organizatoriai kviečia dalyvauti organizuojamuose renginiuose ir sportuoti kartu su visa Europa. Renginiai organizuojami 30 valstybių, kuriuose dalyvaus apie 5 mln. dalyvių.

Europos sporto savaitės metu Lietuvoje vyks daugiau nei 150 renginių su daugiau nei 11 000 dalyvių visoje Lietuvoje. Renginiai Lietuvoje startavo rugsėjo 13 d. vaikų bėgimu Vilniaus maratono metu, finišuos rugsėjo 19 d. Utenoje vyksiančiose Seniūnijų žaidynėse – masiškiausiame sisteminiame sporto renginyje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)