Pasak Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generalinio sekretorius Giedriaus Grybausko, vis dažniau vaikams tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje nustatoma diagnozė – antsvoris bei nutukimas, to priežastis – mažėjantis vaikų judrumas. Judėkim.lt yra pirmoji iniciatyva, kuri akcentuoja tėvų ir vaikų bendravimo modelį, sprendžiant nejudrumo problemas.

„Ankstyvoje vaikystėje formuojasi vaikų įpročiai, vaikai kopijuoja tėvų elgesį, gyvenimo būdą, vertybes. Būtent šeimoje įgyjame supratimą, kad fizinis aktyvumas yra neatsiejama kasdienybė. Projektu siekiame paskatinti visuomenę, o ypač tėvus, auginančius mažus vaikus, daugiau judėti ir rodyti aktyvaus gyvenimo būdo pavyzdį savo atžaloms“, – sako G. Grybauskas.

Pasak LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, daugelio olimpiečių sporto karjeros istorija prasidėjo dar vaikystėje ir į pirmąsias treniruotes juos atlydėjo būtent tėvai.

„Pirmuosius sveiko ir aktyvaus gyvenimo principus įskiepija ne mokytojai ar treneriai, o tėvai. Todėl jų vaidmuo formuojant sveikos gyvensenos įgūdžius yra kertinis“, – teigia D.Gudzinevičiūtė.

Projektas Judėkim.lt apima moksleiviams skirtą konkursą „Mano klasės mankšta“. Pagrindinio konkurso prizo – savaitgalio kelionės į Palangą visai klasei – nugalėtoją padės išrinkti vertinimo komisijos nariai: krepšininkas Rimantas Kaukėnas, Europos kiokušin karatė čempionė Rita Pivoriūnaitė bei aktorius Leonardas Pobedonoscevas.

Kita judėkim.lt programa skirta ikimokyklinio amžiaus vaikams – jie kviečiami dalyvauti Lietuvos darželinukų krepšinio čempionate „Judėk su apelsinu“. Norą dalyvauti čempionate jau išreiškė 79 didžiųjų šalies miestų darželiai.

Projektą judėkim.lt inicijuoja Lietuvos asociacija „Sportas visiems“. Projekto partneriai: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos sporto federacijų sąjunga, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Sostinės krepšinio mokykla. Informacinis rėmėjas: Lietuvos radijas ir televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)