Kauno ekipa 0-3 (12:25, 9:25, 8:25) turėjo pripažinti Stambulo „Sistem9 Yesilyurt“ komandos pranašumą ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

„Kauno-VDU“ komandai 6 taškus pelnė Viltė Bogdanovič, 5 – Gabija Kasperavičiūtė, 3 – Eglė Makauskaitė, 2 – Ida Marija Savukynaitė, po 1 – Karolina Pravdinskaitė bei Kotryna Motiejūnaitė. Šeimininkėms po 13 taškų pelnė Alexia Carutasu ir Derya Cebecioglu.

Būtent patirties įgijimas ir buvo pagrindinis kauniečių tikslas CEV varžybose.

„Mums tikriausiai dar visko trūksta – tiek gerų rungtynių pasiruošimui, tiek tarptautinės patirties, kuri įgyjama su rinktine ir klubu. Patirtis, žinoma, yra svarbi. Ji taip pat yra auginama. Kad ir koks buvo rezultatas, patirtis čia irgi yra patirtis. Taip žaidėjai gali tobulėti. Įgijome patirties ne tik žaidimu, bet ir visomis sąlygomis, kurias gali pasiūlyti Turkijos tinklinis“, – sakė „Kauno-VDU“ lyderė Viltė Bogdanovič.

Kauno ekipos narė Kotryna Motiejūnaitė pabrėžė, kad tokios rungtynės parodė lygių skirtumą, bet kartu suteikė ir papildomos motyvacijos tobulėti.

„Nebuvo didelės nuostabos pralaimėti tokiai komandai, nes vis dėlto ji žaidžia vietoje geriausių pasaulio lygų ir turi išvystytą tinklinio sistemą, – kalbėjo K. Motiejūnaitė. – Norint rimtai pasipriešinti tokioms komandomis kaip pastaroji, reikia didelių investicijų į jaunąją ir vyresniąją tinklinio kartas.

Žinoma, esame be galo dėkingos komandos vadovams už galimybę, kuri mums buvo suteikta. Tapome Lietuvos tinklinio istorijos dalimi. Gal šį kelią aukšto meistriškumo turnyre pradėjome nesėkme, tačiau tai tikrai paskatino mus judėti toliau, įdėti daugiau darbo, nenukabinti nosies ir tobulėti. Tam, kad ateityje galėtume išvysti stiprias tinklinio kovas“.

„Kauno-VDU“ klubas CEV Iššūkio taurės turnyre turėjo startuoti nuo pirmojo rato – šešioliktfinalio, bet jų varžovė Šafhauzeno „Kanti Schaffhouse“ (Šveicarija) ekipa dėl koronaviruso pandemijos pasitraukė iš varžybų.

CEV dėl sudėtingo situacijos nusprendė iškart du Iššūkio taurės etapus – aštuntfinalio ir ketvirtfinalio – rengti viename mieste „burbulo“ principu. Ketvirtfinalyje ten pat Stambule „Sistem9 Yesilyurt“ klubas susitiks su Ponta Delgados „Kairos“ (Portugalija) ekipa, kuri kitame susitikime 3-1 pranoko Graco „UVC Holding“ (Austrija) komandą.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Darius Čerka džiaugiasi „TK Kauno-VDU“ drąsiu žingsniu Europos tinklinio klubinėse varžybose ir taip pat ragina nesureikšminti debiuto rezultato.
„LTF jau senokai ragina Lietuvos tinklinio klubus pradėti varžytis CEV oficialiose klubų varžybose.

Pirmas žingsnis, kuris laukia klubo nusprendusio pirmą kartą išmėginti jėgas Europoje, yra CEV Iššukio taurės varžybos (CEV Challenge Cup). Šios varžybos tarsi atranka į aukštesnius etapus. Po to seka CEV taurė ir aukščiausio lygio turnyras – CEV Čempionų lyga, – kalbėjo D. Čerka. – Kauno klubo sprendimas pasisemti patirties už Lietuvos ir Baltijos lygos ribų teikia vilties, jog klubo ateities planai ambicingi. Svarbu, kad klubo vadovai, treneriai ir sportininkai padarytų išvadas, leidžiančias eiti pirmyn, suprastų ko reikia, ko trūksta ir kaip situaciją keisti“.

LTF vadovas tikisi, kad klubai toliau judės profesionalumo link ir taip augins visos šalies tinklinio lygį.

„Mano nuomone, stiprūs Lietuvos tinklinio klubai, kuriuose žaidžia CEV turnyrų lygio sportininkai, yra Lietuvos tinklinio siekiamybė. Tik profesionalūs Lietuvos sportininkai yra pajėgūs konkuruoti su kitomis Europos šalimis. O profesionalus sportas yra klubinis sportas. Profesionalus tinklininkas – tai sportininkas, kurio profesija tinklinis ir ta profesija yra apmokama.

Ir kuo tu geresnis profesionalas, tuo tavo paklausa rinkoje aukštesnė ir atlyginimas didesnis. Taip yra visur. LTF yra numačiusi kaip vystyti tinklininkų paruošimo piramidę, kuri apima mokyklinio amžiaus sportininkus išnaudojant jau sukurtas sportinių gimnazijų infrastruktūras, tačiau po mokyklos jei žmogus turi gebėjimų ir yra paklausus, jo sportininko kelias turi tęstis profesionaliame klube“, – pabrėžė D. Čerka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)