;nas nusprendė nebekandidatuoti dar vienai, septintajai, ketverių metų kadencijai.

Naujasis LTOK vadovas paaiškėjo per generalinės asamblėjos ataskaitos ir rinkimų sesiją. Balsų skaičiavimo komisijai suskaičiavus rinkimų rezultatus naująja LTOK prezidente išrinkta D. Gudzinevičiūtė. Už šaulę balsavo 57-i LTOK nariai, o V. Alekną palaikė 43-ys sporto atstovai.

„Ačiū už pasitikėjimą. Padarysiu viską, kad jūsų nenuviltume“, - padėkojo D. Gudzinevičiūtė.

Naujoji LTOK prezidentė, kaip ir žadėjusi, į viceprezidentų pareigas pasiūlė filosofą Arvydą Juozaitį, asociacijos „Sportas visiems“ prezidentą Algį Vasiliauską ir Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentą Romualdą Bakutį.

Tapti LTOK generaliniu sekretoriumi pasiūkyta analogiškas pareigas Lietuvos sporto federacijų sąjungoje (LSFS) užimančiam Valentinui Paketūrui, o LTOK iždininku – Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentui Rimgaudui Balaišai.

LTOK nariai ilgai nedelsę patvirtino visą D. Gudzinevičiūtės komandą.


I. Degutienė pasveikino LTOK prezidente išrinktą D. Gudzinevičiūtę

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pasveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente išrinktą Daivą Gudzinevičiūtę.

„Kartu su visa Lietuvos sporto bendruomene ir mūsų šalies sporto sirgaliais tikiu, kad LTOK generalinės asamblėjos daugumos sprendimas – tai taiklus šūvis, kuris duos startą naujai sportinio gyvenimo pradžiai. Nuoširdžiai linkiu kūrybiškai ieškoti naujų sprendimų, kurie leis tikėtis ir geresnio sportininkų aprūpinimo, užtikrins tinkamas pasirengimo ir treniruočių sąlygas bei atvers kelius naujiems laimėjimas, kuriais vėl galės džiaugtis ir didžiuotis visa Lietuva“, - sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė taip pat dėkoja buvusiam ilgamečiam LTOK vadovui Artūrui Poviliūnui už asmeninį indėlį ir tarnystę Lietuvos sporto bendruomenei.

D. Gudzinevičiūtės sportiniai laimėjimai

46-erių metų šaulė į skriejančius taikinius D. Gudzinevičiūtė 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiadoje surinko 71 taškus, pasiekė olimpinį rekordą ir tapo olimpine čempione.

D. Gudzinevičiūtė taip pat yra dukart Europos čempione - 1988 m. ji laimėjo Europos čempionato auksą asmeninėse ir komandinėse varžybose, triskart sidabro laimėtoja ir vieno bronzos medalio savininkė.

2002 m. ji tapo pasaulio vicečempione.

2004 m. Atėnų olimpinėse žaidynėse užėmė 14 vietą, 2008-aisiais Pekine - 5 vietą, 2012-aiais Londone - 14 vieta.

Faktai apie A. Poviliūną

Artūras Poviliūnas 1988 metų gruodžio 11 dieną išrinktas pirmuoju atkurto Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentu, o 1992, 1996, 2000, 2004 ir 2008 metais išrinktas pakartotinai.

Jis - taip pat išrinktas Europos olimpinių komitetų (EOC) Vykdomojo komiteto nariu.

2002 metais A. Poviliūnas buvo išrinktas Pasaulinės nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos Vykdomojo komiteto nariu.

A. Poviliūnui vadovaujant LTOK Lietuvos sportininkai per šešerias olimpines žaidynes iškovojo net 21-ą medalį - 6 aukso, 5 sidabro bei 10 bronzos.

Pačios sėkmingiausios Lietuvai buvo paskutinės - 2012 metų Londono olimpinės žaidynės, kuriose lietuviai su dviem aukso, vienu sidabro bei dviem bronzos medaliais bendroje komandų įskaitoje užėmė aukščiausią istorijoje 34-ą vietą.

* * *

LTOK generalinę asamblėją sudaro 104 olimpinio komiteto nariai. Tarp jų: 36-ių olimpinių sporto šakų federacijų delegatai (kiekviena federacija skiria po du narius), 5-ių Tarptautinio olimpinio komiteto pripažintų, bet į olimpiadų programą neįtrauktų sporto šakų federacijų atstovai (po vieną narį), 3-ys olimpiniai čempionai, 10 LTOK atkūrimo darbo grupės narių, 8-i sporto šakų susivienijimų ir kitų sporto organizacijų atstovai bei 7-i asmenys, pripažinti ypač nusipelniusiais sportui

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (797)