Treneris yra dirbęs šešeriose olimpinėse žaidynėse (1996–2016 metais), o jo auklėtiniai yra laimėję devynis olimpinius medalius, taip pat – virš 100 apdovanojimų pasaulio ir Europos pirmenybėse. Jo auklėtiniai yra pagerinę 24 pasaulio ir 36 Europos rekordus.

Vokietijos plaukimo specialistas yra dirbęs arba vis dar dirba su Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Norvegijos, Airijos, Slovakijos, Šveicarijos, Belgijos, Egipto, Jungtinių Arabų Emyratų ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) plaukikais. Vienas garsiausių D. Lange`o auklėtinių – olimpinis čempionas iš PAR Cameronas van der Burghas.

„Noriu vėl grįžti ten, kur buvau – ant podiumo. Po nesėkmingo praėjusio sezono supratau, kad noriu vėl varžytis ir nugalėti geriausius pasaulio plaukikus krūtine. Visiškai pasitikiu aukšta trenerio kvalifikacija ir labai sėkminga programa. Jis jau įrodė, kad turi gerą ranką ruošiant geriausius plaukikus“, – sakė G. Titenis.

Lietuvos plaukimo federacija su naujuoju G. Titenio treneriu yra pasirašiusi dviejų metų bendradarbiavimo kontraktą.

Plaukikas pagal trenerio parengtą planą treniruojasi Vilniuje ir ne rečiau kaip kartą per mėnesį jungiasi į treniruočių stovyklas Grace (Austrija) ar kitą vietą pagal iš anksto suderintą planą. D.Lange'o parengto plano vykdymą Vilniuje kontroliuoja treneris Donatas Balandis.

Spalio 14-16 d. G.Titenis startavo savo pirmose sezono varžybose Pilzene (Čekija). Varžybos vyko 25 m baseine.

Sportininko pasiekti rezultatai:

50 m krūtine – 27,92 sek.
100 m krūtine – 1.00,86 min.
200 m krūtine – 2.13,73 min.

„Giedrius yra labai motyvuotas ir treniruočių metu elgiasi labai profesionaliai. Jo organizmo atsakas į treniruočių krūvius yra tiesiog stulbinantis! Jau dabar jo treniruočių testų rezultatai prilygsta kai kuriems geriausiems Camerono van der Burgho testų rezultatams nepaisant ankstyvo plaukimo sezono etapo ir to, kad Giedriui yra viskas nauja. Giedriaus organizmo reakcija į treniruočių krūvius yra pati greičiausia kiek man yra tekę susidurti. Tikiu, kad mūsų laukia puiki ateitis“, – po savaitės bendrų treniruočių sakė treneris D. Lange'as.

Giedrius Titenis gruodžio 6-11 d. dalyvaus pasaulio plaukimo čempionate 25 m baseine Vindzore (Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)