Šiuos taškus sportininkai gali rinkti tik ISU pripažintose varžybose.

Ne išimtis ir Lietuvos sportininkai. Varžybose jaunimo ir suaugusių grupėse penktadienį sėkmingai startavo dvi Lietuvos šokių ant ledo poros. Suaugusių grupėje debiutavo Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius, poroje čiuožti pradėję tik vasarą, o jaunimo grupėje pasirodė taip pat tik nuo pavasario kartu besitreniruojantys kauniečiai Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala.

Pagal ISU reikalavimus, siekiant patekti į Europos čempionatą T. Tran ir S. Ambrulevičius už techniką trumpoje programoje turėjo surinkti mažiausiai 19 taškų. Lietuvos atstovai pasirodė kur kas geriau ir surinko 25,95.

Jaunimo grupėje startavusiems G. Damulevičiūtei ir D. Kizalai buvo iškeltas šiek tiek mažesnis tikslas. Pora, siekiant patekti į 2015 metų pasaulio jaunimo čempionatą, kuris vyks taip pat Taline, trumpoje programoje už techniką turėjo surinkti mažiausiai 18 taškų, o teisėjai jiems skyrė 18,05. Abi šokių ant ledo poros po pirmos varžybų dienos su kaupu pateisino lūkesčius.

Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala

Šeštadienio vakarą šokėjai atliks laisvas programas, kurių metų sportininkų tikslas yra taip pat surinkti privalomus taškus už techniką. Kadangi sportininkai jau turi užsitikrinę taškus už trumpas programas, net ir nepasisekus šeštadienį, jie vis dar turės galimybę rinkti taškus laisvose programose kitose ISU varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)