Viena vieta moterų rinktinėje skirta pajėgiausiai Lietuvos porai – Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei, tad visos kitos komandos kovojo dėl vienintelio kelialapio. Vyrai rungtyniavo dėl dviejų galimų vietų. Antrą turnyro dieną po atkrintamųjų varžybų paaiškėjo stipriausios 4 komandos, kurios vėliau žaidė visos tarpusavyje.

Neįtikėtina V. Vitkauskaitės ir K. Virbickaitės pergalė

Kaip ir prognozuota, moterų finale susitiko turnyro favoritės – Valdonė Petrauskaitė ir Rasa DiSalvo bei V. Vitkauskaitė ir K. Virbickaitė. Abi komandos į finalą pateko nepatyrę nė vienos nesėkmės, o V. Petrauskaitė ir R. Viršilaitė DiSalvo nebuvo pralaimėję nė vieno seto.

Pusfinalyje V. Vitkauskaitė ir K. Virbickaitė įveikė Lietuvos jaunių iki 18 metų čempiones Simoną Vaičiukynaitę ir Urtę Andriukaitytę 3:0 (18:16, 15:13, 15:11). V. Petrauskaitė ir R. Viršilaitė DiSalvo pusfinalyje neturėjo didesnio vargo su Margarita Milkoto ir Adele Sakalauskaite - 3:0 (15:7, 15:5, 15:13).

Permainingame finale vyko lygių varžovų dvikova, nugalėtojoms išsiaiškinti prireikė penkių setų. Įspūdingai lemiamą setą (iki 7 taškų) 5:0 pradėjusioms V. Petrauskaitei ir R. Viršilaitei DiSalvo pergalė buvo ranka pasiekiama. Tačiau audringai žiūrovų palaikomos V. Vitkauskaitė ir K. Virbickaitė pakilo į lemiamą šturmą ir fantastiškai sužaidę mačo pabaigą išplėšė pergalę rezultatu 3:2 (15:13, 8:15, 15:5, 10:15, 15:13).

V. Petrauskaitės ir R. Viršilaitės DiSalvo žaidimą Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas vertino atsargiai: „Šios poros žaidime kol kas matau daug broko, bet yra ir labai gerų dalykų. Jeigu jos daug ir rimtai treniruosis ant smėlio, susižais, ateityje galėtų pasirodyti geriau“.

Dramatiška vyrų varžybų atomazga

Vyrų varžybose nugalėtojai nebuvo aiškūs iki pat paskutinių rungtynių pabaigos, iš 6 žaistų mačų keturiuose laimėtojams nustatyti prireikė 5 setų. Net trys poros surinko po vienodai taškų, tad čempionams pergalę lėmė geresnis laimėtų setų santykis.

M. Vasiliauskas džiaugėsi tinklininkų meistriškumu: „Džiugu, kad į geriausiųjų ketvertą pateko visos stipriausios ir to vertos komandos. Jų lygis vienodai aukštas, todėl kiekviename mače verda žūtbūtinė kova, žiūrovams tokios varžybos suteikia daug emocijų. Nusprendėme ir antrąją turnyro dieną vyrams surengti ne atkrintamąsias, bet grupės varžybas, kai visos komandos sužaidžia tarpusavyje. Taip galėsime būti tikri, kad neįvyks jokių atsitiktinumų ir į Lietuvos rinktinę pateks pačios stipriausios poros.“

Nacionalinės atrankos varžybų nugalėtojais kiek netikėtai tapo jaunieji A. Rumševičius ir L. Každailis, antrą vietą užėmė Lietuvos studentų čempionai M. Mėlynis ir R. Kondrotas. Bronzos medalius iškovojo, tačiau už rinktinės borto liko Andrius Gaidys ir Paulius Matulis.

Pastarieji buvo vieninteliai, sugebėję įveikti vėliau čempionais tapusius A. Rumševičių ir L. Každailį 3:2 (15:12, 15:11, 9:15, 9:15, 7:4), tačiau pralaimėjimas prieš M. Mėlynį ir R. Kondrotą rezultatu 1:3 (8:15, 10:15, 18:16, 10:15) jiems užkirto kelią į rinktinę. Nugalėtojams pergalę pelnė laimėti mačai prieš Tomą Staševičių ir Gilbertą Kerpę 3:0 (20:18, 17:15, 15:12) bei M. Mėlynį ir R. Kondrotą 3:2 (9:15, 11:15, 15:12, 15:10, 7:4).

CEV Kontinentinės taurės varžybos Vilniuje vyks birželio 28-29 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)