Nors Lietuvoje kasmet gausėja bėgikų bei dviratininkų gretos, anot „Vilnius Challenge“ direktoriaus Vytenio Benečio multi-sportas vis dar yra rimtas iššūkis daugeliui dalyvių: „Visose varžybų trasose bėgimą, važiavimą dviračiais , plaukimą, alpinistines ir kitas rungtis jungia orientavimosi disciplina, kuri vieniems dalyviams yra labai artima, o kitiems tikras galvos skausmas. Čia nelaimi geriausias bėgikas, ar dviratininkas – itin svarbus visapusis fizinis pasirengimas, ištvermė ir aštrus protas“.

„Vilnius Challenge“ varžybos

Multi-sporto varžybos iššūkis ne vien dalyviams, bet ir žiūrovams. Stebėti dalyvių startą bei vieną kitą įdomiausią rungtį nėra sunku, tačiau ištikimai sekantys ir palaikantys trasoje savo favoritus neretai pėsčiomis, dviračiais, o kartais ir automobiliais įveikia ne vieną kilometrą.

Tiesa, varžybų organizatoriai pabrėžia, kad nebūtina sekti paskui visus dalyvius – galima pasirinkti kelis organizatorių rekomenduojamus „karštuosius taškus“, kuriose vyks įdomiausios rungtys.

„Vilnius Challenge“ varžybos

Šią informaciją žiūrovai gali gauti varžybų centre. V. Benetis teigia, kad jam asmeniškai itin įdomu stebėti kiekvieno dalyvio kovą su pačiu savimi, kai trasos pradžioje kunkuliavusi energija pradeda sekti – tuomet, anot jo, atsiskleidžia dalyvių charakteris, ryžtas ir vidinė stiprybė.

„Vilnius Challenge“ – urbanistinės multi-sporto varžybos, jau devintus metus drebinančios sostinę. Dalyvių skaičiumi tai vienos didžiausių multi-sporto varžybų visame pasaulyje.

Kasmet dalyviai varžosi trasose įveikdami orientavimosi, bėgimo, dviračių, alpinistines bei vandens rungtis, įvairias kliūtis ir spręsdami galvosūkius. Įdomiausios ankstesnių metų rungtys – nusileidimas nuo „Lietuvos“ viešbučio, masinis plaukimas „Finnfoam“ plokštėmis Nerimi, traversas su dviračiais per Vilnelę.

„Vilnius Challenge“ varžybos

Programa:
08:30 – stipriausių dalyvių, Juodos trasos atstovų, startas
11:00 – Raudonos trasos dalyvių startas
12:00 – Mėlynos trasos dalyvių startas
13:00 – Žalios trasos dalyvių startas
18:00 – visų trasų dalyvių finišas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją