„Didelė dalis mūsų renginių dalyvių startuoja ne pirmus metus, todėl jie tikisi kokybiško renginio: būtent dalyvių lūkesčiai verčia mus ieškoti naujų sprendimų, kad varžybos kiltų į aukštesnį lygį“, – po etapo pasakojo jų organizatorius Arūnas Daugirdas.

Azartiškos mažylių kovos

Patys pirmieji jėgas išmėgino mažiausi varžybų dalyviai. Jaunesni nei 6 metų dviratininkai, pasirinkę ir paspirtukus, ir balansinius dviratukus, azartiškai kovojo dėl pirmųjų apdovanojimų. Nugalėtojais šioje grupėje tapo Rusnė Pupelytė ir Jonas Bagdonas, o tarp balansiniais dviratukais važiavusių mažylių greičiausias buvo Jonas Berg.

Vyresni, 7-10 metų, vaikai įveikė 3 km trasą. Joje reikėjo kur kas daugiau jėgų, o greičiausiai finišavo Gytė Pupelytė ir Vilius Lizunovas.

Lygiai vidurdienį Druskininkų miesto sporto centro vadovas Vilmantas Matkevičius šūviu į 1, 2 arba 3 ratų distanciją (23, 46 arba 69 km) išleido per 1000 dalyvių.

Favoritų pergalės

Vyrų grupėje į nugalėtojo vardą pretendavo daugiau nei dešimt panašaus pajėgumo sportininkų. Būtent tiek sportininkų atitrūko jau pirmame rate. Įpusėjus distancijai favoritų grupėje liko keturi dalyviai. Iš persekiotojų būrio dėl neįprasto sėdynės lūžimo buvo priverstas pasitraukti Domas Manikas.

Paskutiniame atitrūko trejų pastarųjų sezonų nugalėtojas Eimantas Gudiškis. Būtent jis pirmas ir kirto finišo liniją, sugaišęs 2 valandas 20 minučių ir 18 sekundžių. Kova dėl dviejų likusių vietų ant garbės pakylos vyko iki paskutinių centimetrų: Justas Klimavičius mažiau nei 1 sekunde aplenkė Donatą Šertvytį, kuris liko trečias.

„Žinojau, kad varžovai mane persekios, neleis atitrūkti, tačiau man su komandos draugu Arnoldu Valiauga pavyko pabėgti, o paskutiniame rate pamėginau spurtuoti. Šį kartą laimėjau, sezono pradžia man klostosi sėkmingai, tačiau puikiai žinau, jog likusiuose etapuose kova bus be galo atkakli“, – po finišo kalbėjo varžybų nugalėtojas.

Moterų 2 ratų varžybose po motinystės atostogų į didįjį sportą grįžusi Silvija Pacevičienė jau pirmame rate atitrūko nuo bene pagrindinės savo varžovės – Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinės narės Gabrielės Andrašiūnienės. Finiše šias sportininkes skyrė 5 minutės, o plati šypsena veide ir aukštyn iškeltos rankos liudija, jog S. Pacevičienė grįžta į savo geriausią sportinę formą.

Trečią vietą absoliučioje moterų įskaitoje užėmė Kornelija Kertenytė, kuri tapo ir W18 amžiaus grupės nugalėtoja. W16 grupėje pergale džiaugėsi Gabija Ališauskaitė, W30 – Tatjana Petrauskienė, W40 – Agnė Miškevičienė, W50 – Rima Lukoševičienė.

Greičiausiai 2 ratus įveikė M16 grupėje triumfavęs Mantas Bitinas: „Man pavyko jau starte prisijungti prie vyresnių varžovų grupės, tad turėjau tiesiog laikyti jų tempą, kuris šį sykį garantavo pergalę. Bet nesijaučiau pajėgesnis už savo komandos draugus, su jais likusiuose etapuose reikės labai rimtai kovoti“, – sakė nugalėtojas, aplenkęs kitas prizines vietas užėmusius savo komandos draugus Arminą Bagdoną ir Kostą Kardelį.

Trijų sunkių ratų distancijos M18 grupėje nugalėjo Aristidas Kelmelis, M30 grupėje greičiausias buvo Tadas Malinauskas, M40 – Ridas Karaška, o M50 – Arūnas Žičkus.

Daug prizų dalyviams

„Volkswagen MTB dviračių maratonų taurė“ tradiciškai gausiai apdovanoja ne tik pačius geriausius sportininkus. Šį sykį 250 eurų „Sportland“ dovanų čekis burtų keliu atiteko Vytautui Pranaičiui iš Šakių, o „Bliz“ šalmu ir akiniais džiaugėsi Viktorija Kapanceva iš Anykščių.

Visą dieną varžybų dalyviai ir gausios palaikymo komandos galėjo išbandyti dviračių mugėje pristatytus naujausius daugelio gamintojų dviračius, kitas dviratininkams aktualias ir reikalingas prekes.

Antras šių metų MTB dviračių maratonų taurės etapas birželio mėnesį vyks Vilniuje, trečią sykį sportininkai varžysis Žagarėje, rugpjūtį dviratininkų lauks karališkuoju vadinamas etapas Ignalinoje, o sezoną rugsėjį sportininkai baigs Anykščiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)