Lietuvės atrankos kovas pradeda nuo paskutiniojo etapo, kuriame varžysis 24 komandos, suskirstytos į 6 grupes po 4 rinktines. Prieš burtų ceremoniją mūsų komanda pateko į ketvirtąjį pagal pajėgumą krepšelį.

Burtai lėmė, kad iš pirmojo krepšelio lietuvėms teko Rusijos rankininkės, antrojo – Lenkijos, o trečiojo – Šveicarijos.

Atrankos varžybose visos komandos tarpusavyje sužais po 2 kartus, o į čempionatą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios rinktinės bei geriausia visų grupių trečioji komanda.

Su Šveicarijos rinktine lietuvės susidūrė praėjusioje pasaulio čempionato atrankoje ir tuomet mūsų rinktinė varžovėms nusileido 20:21.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Kaladinskas teigė, kad nemaža dalis varžovių yra pažįstamos.

„Kai esi žemiausiame krepšelyje – tu negali tikėtis kažkokių labai sėkmingų burtų. Su Šveicarija prieš porą metų kovojome pasaulio čempionato atrankoje ir tada sužaidėme gana apylygiai. Be abejo, jos tikrai tobulėja ir ne veltui yra aukščiau mūsų reitinge.

Su Lenkija neseniai žaidėme kontrolines rungtynes ir pralaimėjo dviženkliu įvarčių skaičiumi, bet tada buvome su stipriai eksperimentine sudėtimi, o jos buvo stipriausios sudėties.

Rusija yra kito kalibro rinktinė, kuri bus aiški grupės favoritė. Vis tik burtai tikrai nėra kažkokie labai blogi ir net būdami iš ketvirto krepšelio bandysime kovoti“, – teigė K.Kaladinskas

I grupė: Rusija, Lenkija, Šveicarija, Lietuva;

II grupė: Danija, Rumunija, Austrija, 3 atrankos gr. nugalėtoja;

III grupė: Olandija, Vokietija, Baltarusija, 2 atrankos gr. nugalėtoja;

IV grupė: Prancūzija, Kroatija, Čekija, Ukraina;

V grupė: Ispanija, Vengrija, Slovakija, 1 atrankos gr. nugalėtoja;

VI grupė: Švedija, Serbija, Islandija, Turkija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)