Valstybinės institucijos ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas pačiam čempionatui lėšų neskyrė, bet Kauno miesto savivaldybė ir Kauno regiono įmonės suteikė paslaugų ir investicijų, kurių vertė - 15 tūkst. eurų.

Lietuvos regbio federacija (LRF) čempionato metu atliko apklausą ir nustatė, kad kiekviena komanda per 3-4 dienas Kaune apgyvendinimui, maitinimui, pramogoms, suvenyrams ir transportui skyrė maždaug po 3,5 tūkst. eurų. Pirmenybių teisėjų ir vadovų delegacija per šį laikotarpį išleido dar 3 tūkst. eurų.

Iš viso čempionato dalyviai Kaune išleido apie 45 tūkst. eurų, todėl remiantis šiais faktais, teigiame, kad čempionato grąža per tris mėnesius investavimo laikotarpio siekia 200 proc.

Regbis jau ne kartą įrodė, kad rengiami tarptautiniai turnyrai yra ne tik labai aukšto lygio, bet ir yra labai pelningi miestui, kuriame jis vyksta. Noriu padėkoti Kauno miestui, regbio klubui „Ąžuolas“, Simui Baniui ir visiems savanoriams, kuria taip puikiai dirbo čempionato metu“, - teigė LRF prezidentas Rytis Davidovičius.

Čempionato organizavimas, stadionas ir sukurta šventė jame susilaukė didelio dalyvių ir žiūrovų dėmesio. Europos regbio federacijos atstovai renginį įvertino maksimaliu įvertinimu. Pirmenybių atidarymas įvyko Kauno Rotušėje, kur visi dalyviai buvo oficialiai pasveikinti. Stadione šventė prasidėjo „Ąžuolyno“ pasirodymu. Tribūnose rungtynes viso stebėjo apie 500 žiūrovų.

„Čempionatas Kaune buvo puikus, nuostabus stadionas, priėmimas Rotušėje, orkestras stadione, savanorių darbas, komandų priėmimas. Neabejoju, Kaunas jau yra pasirengęs priimti ir aukščiausio lygio regbio turnyrus“, - įsitikinęs Europos regbio-7 A diviziono moterų čempionato vadovas portugalas Mario Costa.

Kaunas ir Lietuva iš šio čempionato gaus nemažai netiesioginės grąžos. Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Gruzijos ir kitos rinktinės aktyviai informavo savo šalių žiniasklaidą apie pirmenybes Kaune. Taip pat renginys plačiai nušviestas didžiausiuose tarptautiniuose regbio portaluose.

Praėjusiais metais Lietuvoje itin sėkmingai buvo surengti net du regbio-7 čempionatai. Kaune varžėsi vyrai, o Vilniuje - moterys. Europos vyrų čempionato A diviziono turnyras Kaune Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rinkimuose buvo pripažintas geriausiu 2014 metais Lietuvoje vykusiu sporto renginiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją