Trečią kartą organizuotame bėgime kartu su moterimis startavo ir vienas kitos lyties atstovas Sauliaus Mėlinauskas. Jo šeima prieš penkiolika metų įveikė klastingą ligą. Savo dalyvavimu vyriškis išreiškė palaikymą moterims, o pakviestas prie mikrofono negailėjo ir patarimų: „Svarbiausia – nepasiduokite pusiaukelėje. Kovoti reikia iki galo, nes kovą galima laimėti. O mes, vyrai, būdami šalia padėsime ir nepaliksime vienų,“ - lydimas gausių aplodismentų kalbėjo S. Mėlinauskas.

Dar daugiau plojimų sulaukė bėgimų nugalėtojos. 3 kilometrų distancijoje pirma finišo liniją kirto Evelina Uševaitė (10 min. 39 sek.). Antra parbėgo Miglė Šaltenytė (11 min. 10 sek.), trečia – sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė (11 min. 14 sek.).

„Įspūdžiai labai geri, nes į šį renginį atvykome su restoranų tinklo „Sakura“ komanda. Atvykome solidarizuotis ir paalaikyti moteris kovoje su krūties vėžiu. Labai gražiai atrodė rožiniai marškinėliai, visos pakilios nuotaikos. Šiandien rezultatas nebuvo svarbiausias faktorius,“- atsiėmusi nugalėtojos taurę ir AVON dovanas kalbėjo E. Uševaitė.

Ilgesnėje 6 kilometrų distancijoje triumfavo Rasa Drazdauskaitė. Jos laikas – 22 minutės ir 46 sekundės. Olimpietei ant kulnų lipo Inga Mastianica (22 min. 59 sek.), trečia finišavo Loreta Bliujienė (23 min. 13 sek.).

„Viskas buvo puiku: geras oras, gražūs žmonės, graži šventė, rekordiškai daug moterų. Smagu bėgti tokiame dideliame būryje kai nereikia lenktyniauti, o tik bėgti savo malonumui. Dalyvauju šiame renginyje ne pirmą kartą, matosi augimas, matosi moterų tobulėjimas. Nustebino, kad moterys ne tik bėga, bet bėga greitai. Tai reiškia, kad jos treniruojasi, prižiūri save, rūpinasi savo sveikata,“- AVON moterų bėgimą komentavo R. Drazdauskaitė.

Renginio dalyvės buvo apdovanotos atminimo medaliais, galėjo pasikonsultuoti su medikais dėl krūties vėžio profilaktikos, aukojo Nacionaliniam vėžio institutui. Surinkta parama bus skirta biopsinėms adatoms įsigyti. Viena tokia adata – viena išgelbėta gyvybė, teigia Nacionalinio vėžio instituto atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)