„Šis projektas skirtas sukurti galimybę Lietuvos vaikams išmėginti savo jėgas – pajusti tikrų rungtynių, tikro azarto ir pergalės skonį, paskatinti juos sportuoti bei daugiau dėmesio savo kasdienėje veikloje skirti aktyviems užsiėmimams.

Labai džiugu, kad, nepaisant to, jog šiemet tai – tik pirmas bandymas organizuoti tokį renginį, turime išties nemažai ryžtingai nusiteikusių dalyvių, kurie atvyko, nepabūgę net šiokio tokio lietučio“, - projekto „Ateities čempionai“ pirmo renginio atidarymo metu kalbėjo jo iniciatorius Saulius Grinkevičius.

Pasak S. Grinkevičiaus, toks projektas bus organizuojamas dar ne vienerius metus, tikintis, jog kasmet vis daugiau Lietuvos mokyklų prisidės prie vaikų aktyvumo skatinimo.

Susumavus kiekvienos iš rungtynėse dalyvaujančių klasių berniukų (krepšinio) ir mergaičių (plaukimo) rezultatus, paaiškės sportiškiausia Lietuvos klasė 9-10 klasių kategorijoje. Projektas vyks dar du savaitgalius, įtraukdamas ir 5-6 bei 7-8 klasių atstovus, kurie varžysis atitinkamai lengvosios atletikos bei dviračių sporto rungtyse.

Susumavus visų trijų savaitgalių rezultatus, paaiškės sportiškiausia Lietuvos 2012-ų mokykla. Trys geriausiai pasirodžiusios mokyklos pasidalins 10 tūkst. litų prizinį fondą, įsteigtą projekto organizatorių.

Varžybose dalyvauha 8 komandos iš įvairiausių Lietuvos miestų: Alytaus, Kauno, Šiaulių, Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus, Elektrėnų ir kt.

„Mes kasdien judame vis mažiau, kasdien vis didesnę gyvenimo dalį, ypač – jaunų žmonių - sudaro sėdima veikla. Kaip tik todėl kiekvienas projektas, skatinantis juos judėti ir sportuoti, yra labai sveikintinas. Ne tik dėl geros sveikatos, sportas gali duoti daugiau nei tai.

Sportas – tai mokymasis pažinti save ir aplinkinius, ugdyti valią, dirbti komandoje, atkakliai siekti tikslo. Įgūdžiai, įgyti sporte – tai įgūdžiai, įgyti gyvenime“, - iki šiol menkai sportu tesidomėjusiems vaikams skirtų renginių aktualumą komentuoja viena iš projekto „Ateities čempionai“ ambasadorių, drauge su dviem kitomis sportininkėmis bėgike Egle Balčiūnaite ir dviratininke Simona Krupeckaite prie šio projekto jau antrus metus prisidedanti ir renginyje su vaikais bendraujanti legendinė Lietuvos krepšininkė, daugkartinė čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Šeštadienį paaiškėjo lyderiai krepšinio ir plaukimo rungtyse. Plaukimo rungtyje triumfavo Kėdainių „Aušros“ mokyklos sportininkės, o krepšinio čempionais tapo Kauno „Vyturio“ katalikiškos mokyklos vaikinai.

Projektas „Ateities čempionai“ Lietuvoje vyksta jau antrus metus iš eilės. Pernai prasidėjęs teorine užduotimi moksleiviams, šiemet projektas kviečia susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo.

Pirmame etape projekto organizatoriai ragino Lietuvos vaikus sukurti dešimties žingsnių planą, kaip tapti čempionu. Šiemet paskelbtame projekto „Ateities čempionai“ tęsinyje moksleiviai turės galimybę ne tik pademonstruoti vaizduotę, bet ir išmėginti jėgas mini olimpinėse žaidynėse. Gegužės mėnesį tris šeštadienius iš eilės vykstančiose varžybose mokyklų atstovai iš visos Lietuvos varžysis lengvosios atletikos, dviračių sporto, krepšinio ir plaukimo rungtyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją