M. Nemsevičius nugalėjo Sultaną Ferzalijevą (1:0/2:0) iš Rostovo, Germaną Dzusovą (5:6/3:0/1:0) iš Šiaurės Osetijos bei imtyje dėl trečios vietos palaužė Sankt Peterburgo atleto Sergejaus Širokovo pasipriešinimą (0:1/4:2/4:0). Deja, dėl patekimo į finalą buvusiam panevėžiečiui teko pripažinti Mairbeko Adiugenovo iš Mordovijos pranašumą (0:2/0:6). Svoryje iki 76 kilogramų grūmėsi 35 sportininkai.

„Tikėjausi, kad jis užkops ant pakylos. Per paskutinį pusmetį Martynas labai patobulėjo. Lankstus, guminis, nestandartinis ir turintis nemenką techninių veiksmų arsenalą – jis yra nepatogus bet kokiam varžovui. Tačiau didžiausiu Martyno privalumu laikau psichologinį stabilumą, o ištvermę užgrūdino keli metai dviračių treniruočių“, – apie savo auklėtinį pasakojo treneris Olegas Antoščenkovas.

Daugiausia, net penkis kartus kovojo kitas LOSC auklėtinis Airidas Danusevičius (58 kg). Jis nusileido būsimam nugalėtojui Zubairui Dibirovui (0:1/3:2/0:2) iš Sankt Peterburgo ir kirgizui Nuržigitui Tašbolotovui (0:3/0:1), tačiau įveikė ukrainietį Aleksandrą Belockį (1:0/0:1/2:1), Rafaelį Chaibuliną (0:2/4:4/1:0) iš Tatarstano, uzbeką Mirzobeką Rachmatovą (1:0/0:1/1:0) ir liko penktoje vietoje tarp 50-ties dalyvių.

Į dešimtuką dar pateko Paulius Galkinas (63 kg, 53 dalyviai).

Europos jaunių čempionato prizininkas Kristupas Šleiva (46 kg, 35 dal.) ir Darius Venckaitis (54 kg, 48 dal.) pralaimėjo pirmas dvikovas ir liko toli nuo lyderių.

Tarptautiniame turnyre kovojo 392 imtynininkai iš Baltarusijos, Kirgizijos, Ukrainos, Uzbekistano, Rusijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)