Pirmajame raunde R. Namajunas dominavo prieš savo varžovę ir buvo brazilę pasiuntusi į nokdauną. Deja, antrajame raunde J. Andrade atliko metimą ir R. Namajunas skaudžiai krito žemyn galva. Po kaklo traumos lietuvių kilmės kovotoja nebegalėjo tęsti kovos.

Tai buvo ketvirtoji R. Namajunas nesėkmė MMA narve per 12 kovų ir pirmoji patirta nokautu.

R. Namajunas teigė kol kas nežinanti ar toliau žengs į UFC kovas.

„Eidama narvo link jaučiausi taip, lyg tą daryčiau galbūt paskutinį kartą“, – po pralaimėjimo kalbėjo lietuviškų šaknų turinti kovotoja.

„Tačiau dar matysime, vieną dieną apsispręsiu dėl to“, – mįslingai kalbėjo 26-erių R. Namajunas. Jei ji nuspręstų toliau kovoti, neabejotinai kalba eitų apie revanšą brazilei.

Apie jos galimybes svarstė ESPN keturi ekspertai, pateikę savo prognozes. Ar Namajunas turėtų siekti revanšo jau artimiausiu metu?

Brettas Okamoto teigė, kad nebūtinai.

„Tai buvo jos antrasis titulo gynimas, dvikovos pabaigoje nebuvo jokių abejonių. Taip, Namajunas kovojo puikiai ir pirmavo pagal smūgius prieš varžovę tuo metu, kai Andrade atliko pergalę atnešusį metimą.

Bet jos pranašumas iki to nokauto buvo akivaizdus ir jai nėra būtina skubiai ieškoti progų revanšui“, – teigė MMA ekspertas.

Kitas ESPN kalbintas MMA ekspertas Ariel Helwani gyrė lietuviškų šaknų turinčią kovotoją.

„Ji nusipelno revanšo. Tai buvo pati geriausia Namajunas versija, kurią mes esame kada nors matę iki to beprotiško nokauto.

Rose atrodė greita, „švieži“, renkanti taškus ir susikoncentravusi. Mano širdis buvo pavergta jos kovos pirmame raunde, tačiau ji vėliau pasikeitė.

Bet ar ji pati nori revanšo? Pamatysime. Jos komentaras po kovos apie savijautą verčia mane manyti, kad jai viskas yra gerai praradus čempionės titulą.

Bent jau dabar. Nors tai gali pasikeisti po savaitės“, – ESPN kalbėjo mišrių kovos menų ekspertas.

Anot Marco Raimondi, Namajunas artėjo pergalės link iki to nokauto.

„Rose pranašumas buvo dominuojantis. Tačiau niekas neginčija Aldrade pergalės. „Smogtuvo“ pravardę turinti brazilė patvirtino savo vardą – padarė tai, apie ką ir byloja jos pravardė“, – kalbėjo MMA ekspertas.

Jeffas Wagenheimas taip pat gyrė puikiai kovą pradėjusią amerikietę.

„Dar niekada Namajunas neatrodė taip gerai, kaip šeštadienio vakarą. Ji atakavo ir spaudė brazilę iš visų kampų.

Kaip aš vėl norėčiau vėl pamatyti kovojančias Namajunas ir Aldrade. Tačiau ne iškart.

Galbūt Namajunas reiktų dar vienos kovos prieš akistatą dėl prarasto čempionės diržo“, – svarstė J. Wagenheimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)